31 augustus 2020

Italie thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Italië thuisshirt 2020-2021 is vandaag officieel gelanceerd door de Italiaanse voetbalbond en kledingsponsor Puma. Het was de planning om het nieuwe tenue in maart te lanceren. Echter er door het coronavirus in maart geen interlands werden gespeeld is dit uitgesteld tot vandaag. In het nieuwe tenue speelt het team van Roberto Mancini de Nations League wedstrijden, de WK kwalificatiewedstrijden en de wedstrijden tijdens Euro 2020 in 2021. Tijdens het Europees Kampioenschap neemt Italië het in poule A op tegen Turkije, Wales en Zwitserland. 

Italië voetbalshirt Euro 2020-21

Het nieuwe Italie thuisshirt borduurt qua thema voort op het thema van het Italië 3e shirt: de Renaissance. Dit past perfect in het thema (Crafted from Culture), welke Puma dit seizoen gebruikt voor de lancering van alle nieuwe tenues. Het nieuwe Italië thuisshirt 2020-2021 is natuurlijk geheel blauw en bevat een all-over print. De geometrische print op het tenue is een moderne interpretatie van de architectuur en patronen in de Renaissance, een stijl die vooral gehanteerd werd tussen 1400 en 1600. De Renaissance print is verwerkt in een design van ruiten over het tenue. Het thuistenue van Italië heeft ook precies hetzelfde template als het groene uitshirt van land. Dit betekent dat het tenue is uitgerust met een V-hals en een gevouwen kraag. De gevouwen kraag van het nieuwe Italië tenue is marine blauwe. Deze kleur komt ook terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Hierin zijn ook drie subtiele lijnen in de kleuren van de Italiaanse vlag verwerkt. Deze zijn groen, wit en rood. Dit detail is ook verwerkt in de nek op de achterkant van het tenue. Hier staat ook de naam van het land: ITALIA. Het logo van Puma prijkt in het goud op de rechterborst en de schouders. Het Italiaanse sportmerk verzorgt al sinds 2003 de tenues en trainingskleding van het Italiaanse voetbalelftal. De andere borst is uitgerust met het embleem van de Italiaanse voetbalbond, de Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC). Boven het logo staan vier gouden sterren, verwijzend naar de gewonnen WK's van 1934, 1938, 1980 en 2006.

Het Italië thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met daarop ook de logo's van de voetbalbond en Puma. De kousen zijn blauw met aan de bovenkant in het goud het Puma logo.  Uiteraard zijn de Italië voetbalshirts ook dit jaar weer uitgerust met de Dry Cell technologie van Puma. Deze technologie zorgt voor een betere vochtafvoer en ventilatie. De authentic versie betreft de versie die ook echt door de spelers wordt gedragen. Deze tenues bevatten de ACTV technologie van Puma. Deze voetbalshirts zijn wat lichter en vallen nog meer getailleerd om het lichaam.

David Bremand, Head of Product Line Management bij Puma legt de gedachte achter het nieuwe tenue uit: ''Tijdens de Renaissance was Italië het epicentrum van creativiteit en innovatie. Italië beinvloedde niet alleen de cultuur in de hele wereld, maar zorgde ook voor een nieuwe stroming. Met dit nieuwe voetbalshirt brengen we een ode aan deze periode. Het bloemenmotief op het tenue staat voor de schoonheid die Italië voortbracht om de wereld te inspireren met een onvoorspelbare creativiteit. Het nieuwe tenue van La Squadra Azzurra is combinatie van trots, passie en opwinding.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Italië tenue dat vanaf nu tot maart 2022 gedragen wordt door spelers als Immobile, Chiellini, Insigne, Frello, Bonucci, Verratti, Zaniolo en nog meer sterspelers. Check ook het Italië EK 2021 uitshirt. 

Italië voetbalshirt Euro 2020 bestellen

Het nieuwe Italië tenue kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) € 89,95 en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen van € 17,95. In de onderstaande winkels kun je de tenues van het Italiaanse voetbalelftal bestellen laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Directe levering! 

Bestel je Italië tenue altijd in deze Italië fanshop  (inclusief OFFICIËLE BEDRUKKING en goedkope t-shirts)

of de PUMA SHOP!

of in deze WINKEL 

of deze fanshop! 

Italië voetbalshirt EK 2020

Italië thuisshirt 2020-2021