Italiaanse voetbalbond lanceert nieuw logo

De Italiaanse voetbalbond heeft gisteren een nieuw logo gepresenteerd! Dit logo komt vanaf 2022 op alle voetbalshirts en trainingskleding van ''La Squadra Azzurra'' te staan. De komende periode zal het oude logo nog op de tenues van Italië staan. Pas in de zomer van 2022 presenteren de voetbalbond en kledingsponsor Puma weer nieuwe voetbalshirts. Dit betreffen de tenues waarin het Italiaanse voetbalelftal het WK in Qatar speelt.

Het nieuwe logo van de Italiaanse voetbalbond is ontworpen door Publici Groupe, welke de opdracht had gekregen het logo wat moderner te maken. De laatste keer dat het logo een een metamorfose was ondergaan, was in 2017. Het nieuwe logo van de Italiaanse voetbalbond, de Federazione Italiana Giuoco Calcio, heeft een totaal ander design dan het oude logo. Het schild is namelijk ingeruild voor een rond logo met verticale elementen. Dit design is geïnspireerd door het design van de voetballen waarmee het eerst gevoetbald werd. De laatste keer dat de Italiaanse voetbalbond een rond logo had, was in de periode 1984-1992. De omranding van het nieuwe logo is blauw, met uitzondering van de bovenkant en onderkant. Dit gedeelte is goud. Tussen het blauwe en gouden gedeelte zit ook een scheiding. Het logo bevat ook een verticaal rood en groen vlak, geïnspireerd door de kleuren van de Italiaanse vlag. Deze banen worden onderbroken door de naam van de voetbalbond, welke in het blauw/goud centraal in het logo is verwerkt. Het binnen gedeelte van het logo is wit. De sterren, die verwijzen naar de gewonnen WK's van 1934, 1938, 1982 en 2006, staan iets groter dan boven het oude logo in het nieuwe logo. In plaats van goud zijn deze sterren nu blauw.

President van de FIGC, Gabriele Gravina, reageert op het design van het nieuwe logo: ''Ons nationale elftal wint niet alleen binnen de lijnen, maar ook buiten de lijnen met dezelfde passie en professionaliteit waarmee we het EK gewonnen hebben. Vandaag geven we ons nationale elftal en de gehele organisatie een nieuw symbool, waarin iedereen zichzelf herkent en waarmee we met onze tradities de uitdagingen van de toekomst aan kunnen gaan.''

Voorlopig speelt het Italiaanse voetbalelftal nog in de Italië voetbalshirts 2020-2021 tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022. Pas in juli/augustus 2022 worden de nieuwe Italië tenues met het nieuwe logo gepresenteerd door Puma en de FIGC. Dit betreffen waarschijnlijk ook de (voorlopig) laatste Italië tenues van Puma. Er gaan geruchten dat adidas vanaf 2023 de nieuwe partner wordt van de Italiaanse voetbalbond.

Ben je op zoek naar de nieuwste Italië voetbalshirts of merchandising? Check het in deze Italië fanshop!

Nieuw logo Italiaanse voetbalbond vanaf 2022

Nieuw logo Italiaanse voetbalbond