17 oktober 2017

Italië replica voetbalshirt vs authentic evoKNIT shirt 2018-2019

Met de lancering van het nieuwe Italië thuisshirt voor 2018-2019 is er ook direct meer informatie te vertellen over het authentic voetbalshirt van het nationale elftal van Italië. Het authentic voetbalshirt is het shirt dat de spelers van het nationale elftal van Italië ook daadwerkelijk dragen tijdens de wedstrijden van het nationale elftal. Dit shirt is duurder dan de replica versie. De replica versie van het Italië shirt is de meest gangbare versie, die je in vrijwel alle sportwinkels kan bestellen. Dit shirt heeft voor volwassenen een prijs van € 85,- en voor kinderen € 70,-. De authentic versie (welke je ook in sommige winkels kan bestellen), heeft een prijs van ongeveer € 150,- en kan alleen in volwassen maten gekocht worden. Dat dit shirt zo duur is, komt enkel en alleen doordat het shirt uitgerust is met een geavanceerde technologie, welke door Puma de evoKNIT technologie wordt genoemd. Hieronder bespreken we het verschil tussen de replica versie van het voetbalshirt en het authentic shirt van Puma.

Het authentic evoKNIT Italië voetbalshirt is dus uitgerust met de evoKNIT thermoregulatie technologie. Deze technologie komt allereerst tot uiting in het materiaal waarvan het shirt gemaakt is. In het materiaal van het authentic voetbalshirt is namelijk voor een deel lycra verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de evoKNIT voetbalshirt van Italië nog strakker om het lichaam en de spieren valt. Hierdoor heeft het authentic Italië voetbalshirt de fit van een compressie shirt. De zijkanten van het shirt zijn daarnaast uitgerust met extra meshpanelen, wat ervoor zorgt dat vocht en zweet nog sneller naar de buitenkant van het shirt getransporteerd wordt en het lichaam nog sneller afkoelt na inspanning. Bovendien heeft het evoKnit voetbalshirt een naadloze constructie, wat betekent dat het shirt aan de zijkanten geen naden bevat en het shirt daardoor de ultieme fit heeft. Dit zorgt voor een nog betere mobiliteit en optimale prestatie. De replica versie van het voetbalshirt bestaat alleen voor 100% uit polyester en is uitgerust met de zogenaamde Puma Dry Cell technology.

Een ander verschil tussen de authentic en replica versie van het shirt is de badge van het shirt. Het replica shirt van La Squadra Azzurra heeft een geborduurde badge van de Italiaanse voetbalbond op de linker borst en de evoKNIT versie van het shirt heeft een badge, die door middel van hitte op het shirt is aangebracht en dan ook lichter is.

Dit zijn de voornaamste verschillen tussen het replica en authentic evoKNIT shirt van Italië. Wil je meer weten over het Italië voetbalshirt van 2018-2019, check ons blog daarover. Wij adviseren vooral het authentic evoKNIT shirt te kopen als je echt afgetraind bent en een sixpack hebt. In het shirt zie je namelijk alle contouren van het lichaam en het shirt valt echt super strak. Als je het toch wilt kopen, bestel dan zeker een maatje groter! Mocht je een mening over de authentic shirts hebben? Deel het gerust hieronder.

Koop zowel het replica als het authentic evoKNIT Italië voetbalshirt in deze online SHOP!