10 januari 2020

Het verschil tussen voetbalshirts met adidas AeroReady en HeatReady technologie

Adidas heeft in november de nieuwe Euro 2020 voetbalshirts gelanceerd. Dit waren de eerste tenues met nieuwe technologieën van adidas. Het merk heeft afscheid genomen van de Climalite technologie. Deze is vervangen door de AeroReady technologie, welke verwerkt is in alle replica voetbalshirts van het Duitse sportmerk. De Climachill technologie van adi is omgeruild voor de adidas HeaTReady technologie, welke verwerkt is in de authentic voetbalshirts van het Duitse sportmerk. De authentic tenues zijn de tenues die ook daadwerkelijk gedragen worden door de spelers. Wat zijn precies de verschillen tussen de adidas (replica) voetbalshirts met de AeroReady technologie en de adidas (authentic) voetbalshirts met de HeatReady technologie? Daar geven we in dit blog antwoord op.

De vijf verschillen tussen authentieke en replica tenues van adidas

Er is niet alleen een verschil in beide technologieën van adidas, ook in het design van de voetbalshirts met deze systemen zitten er kleine verschillen, evenals de prijs van de tenues. Check!

  1. Allereerst zijn de voetbalshirts met de HeatReady technologie duurder in de winkel. De authentic voetbalshirts hebben namelijk een prijs van € 129,95. Dan heb je wel precies hetzelfde voetbalshirt als de spelers dragen. Deze shirts zijn overigens alleen voor volwassenen beschikbaar. Adidas heeft in december alleen voor Argentinië, Colombia, Duitsland, Japan en Spanje HeatReady voetbalshirts uitgebracht en bijvoorbeeld niet voor België. De replica voetbalshirts (met AeroReady technologie) hebben een prijs van € 89,95 voor volwassenen en € 69,95 voor kinderen. Het prijsverschil tussen de authentic voetbalshirts en de replica voetbalshirts is te verklaren door het feit dat de HeatReady technologie net wat meer biedt in termen van performance.

  2. De authentic HeatReady voetbalshirts van adidas zijn gemaakt van een ander materiaal dan de replica tenues. Deze tenues bestaan voor 100% uit een speciaal dubbel gebreid polyester. De replica tenues bestaan voor 50% uit polyester en 50% gerecycled polyester. Het voordeel van het dubbel gebreide polyester is dat dit voor een nog betere ventilatie en vochtafvoer zorgt dan het polyester van de replica tenues. Over het algemeen vallen de authentic tenues ook wat getailleerder. 

  3. Een ander verschil tussen het authentieke voetbalshirt met de HeatReady technologie en de replica voetbalshirts is het feit dat de authentic tenues aan de onderkant van het tenue een ronding bevatten, waardoor deze een net iets meer modieuze look hebben dan de replica tenues.

  4. Het vierde verschil van beide tenues is de lengte van de drie adidas strepen aan de zijkanten van het tenue of op de schouders. Op de replica tenues lopen deze strepen over de gehele lengte van de zijkanten van het shirt of de schouders en op de authentic tenues zijn de trademark strepen van het Duitse sportmerk korter.

  5. Het laatste verschil tussen beide tenues is het materiaal van het logo van de voetbalbond op de borst. Op de authentic tenues betreft het logo een heat transfer logo (welke dus super licht is) en op de replica tenues betreft dit een geborduurd logo.

Dit waren de belangrijkste verschillen tussen beide tenues. Van veel clubs kun je het authentic voetbalshirt met HeatReady technologie zelfs helemaal niet bestellen. Voorbeelden hiervan zijn de tenues van Ajax en Feyenoord. De clubs waarvan je volgend seizoen wel de authentic HeatReady tenues kunt bestellen zijn Real Madrid, Bayern München, Arsenal, Manchester United en Juventus!

Ben je op zoek naar een nieuw adidas voetbalshirt met HeatReady of AeroReady technologie? Deze kun je altijd bestellen in deze winkel of deze SHOP!