De Eredivisie is bijna afgelopen. Momenteel vinden de play-offs plaats en binnen een aantal dagen weten we welke achttien clubs komend seizoen om het kampioenschap van Nederland strijden en welke teams in de Eerste Divisie strijden om promotie naar het hoogste niveau. Zeker is dat de clubs binnen een maand zich weer gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Het is ook de periode dat clubs de nieuwe tenues voor 2019-2020 lanceren. Ajax heeft al zowel het nieuwe thuisshirt als het nieuwe uitshirt uitgebracht, maar de meeste clubs wachten hiermee tot de eerste training of de Open Dag.

Het belooft hoe dan ook een spannend seizoen te worden in de Eredivisie te worden! Bij Ajax vertrekken er een paar sterspelers en de vraag is of de Amsterdammers dit op kunnen vangen met de nieuwe aanwinsten (Marin, Scherpen, Pierie en Martinez). Het lijkt er op dat PSV komend seizoen de selectie redelijk in tact kan houden en alleen Lozano misschien vertrekt. Als dit het geval is, kan het keurkorps van trainer Mark van Bommel opnieuw een serieuze gooi doen naar de titel. En wat kunnen we in Rotterdam verwachten? Weet Jaap Stam in de havenstad het tij te keren en Feyenoord komend seizoen mee te laten strijden om de prijzen. Dit is mede afhankelijk van welke spelers de Rotterdammers aan kunnen trekken en het financiële plaatje van de club. Creativiteit is misschien wel de sleutel in Rotterdam.

FC Twente is na één jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. De club nam een aantal weken geleden afscheid van trainer Pusic en komend seizoen staat zijn voormalige assistent Gonzalo Garcia-Garcia aan het roer. Gaat FC Twente direct hoge ogen gooien of wordt het een lastig seizoen voor de club uit Enschede? Wat dat betreft kan de club een voorbeeld nemen aan FC Emmen, dat zich afgelopen seizoen uiteindelijk nog vrij makkelijk wist te handhaven. Komend seizoen degraderen er zelfs twee clubs direct uit de Eredivisie, wat betekent dat het in de onderste regionen een ferme strijd gaat worden. Hetzelfde geldt voor de plaatsen die recht geven op Europees voetbal of de play-offs. De Nederlandse subtop is traditioneel vrij breed. Van een aantal clubs kunnen we al met zekerheid zeggen dat deze ook in 2019-2020 gaan strijden om een ticket naar de Europa League. Clubs als AZ, Vitesse, FC Utrecht, Heracles en FC Groningen hebben een abonnement op het ''linkerrijtje.'' Ook hier zullen ongetwijfeld weer outsiders zijn.

Het leuke is dat je ook komend seizoen ieder moment getuige kunt zijn van de strijd in de Eredivisie. Komend seizoen wordt de Eredivisie opnieuw breed uitgemeten op Fox Sports Eredivisie. Dit kan onder andere via een interactief abonnement op KPN Eredivisie. Met dit abonnement kun je uitgebreid de Eredivisie live kijken bij KPN! Hierdoor mis je geen enkele wedstrijd. Waar je ook bent, je kunt iedere wedstrijd volgen en dat niet alleen! Voor de echte liefhebbers zijn er ook nog eens uitgebreide voor- en nabeschouwingen. Het is dé uitkomst voor de echte voetballiefhebber. Wij zien ernaar uit! Jullie ook? 

*Dit artikel betreft een exclusieve samenwerking tussen KPN en Voetbalshirts.com