Gremio en Umbro hebben vandaag een speciaal voetbalshirt, omdat het twintig jaar geleden is dat de Braziliaanse club de Copa Libertadores (de Champions League van Zuid-Amerika gewonnen heeft). In de finale van de Copa Libertadores won Gremio Porto Alegrense over twee wedstrijden van de Colombiaanse club Atletico Nacional, waarna het eind 1995 in de finale van de wereldbeker van Ajax verloor na strafschoppen. In het nieuwe voetbalshirt speelt Gremio de wedstrijden in de Braziliaanse competitie en beker gedurende 2015-2016. Het design van het nieuwe shirt is gebaseerd op het voetbalshirt van 1995 en werd gepresenteerd door de sterren van het elftal van '95 zoals Jardel, Batista en Dinho. In 1982 won Gremio overigens ook de felbegeerde beker.

Gremio thuistenue 2015-2016

Het nieuwe Gremio voetbalshirt wordt uiteraard gekenmerkt door de brede zwarte en licht blauwe verticale banen over het voetbalshirt. Deze banen worden geflankeerd door dunnere witte banen. Verder is het nieuwe shirt uitgerust met een klassieke polo kraag. In deze kraag is het logo van kledingsponsor Umbro verwerkt. Het logo van het Engelse voetbalmerk staat bovendien op de rechter borst. De andere borst is uitgerust met het logo van de club. Boven het logo staan drie sterren. Twee daarvan verwijzen naar het winnen van de Copa Libertadores in 1982 en 1995. De andere ster verwijst naar het winnen van de wereldbeker in 1983. Hoofdsponsor Renner staat zowel op het midden van het shirt als op de achterkant. Zowel de rechter mouw als de onderkant van het shirt bevat een label en een badge als verwijzing naar het winnen van de Copa Libertadores. Op de achterkant van het shirt staat het cijfer 95, welke uiteraard verwijst naar het jaartal waarin de club de beker voor het laatst won. Het lettertype van deze bedrukking is dezelfde als Gremio in dat jaar had. Het nieuwe Gremio tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen met licht blauwe en witte details. Check hieronder de foto's van de nieuwe Gremio voetbalshirts.

Gremio voetbalshirt kopen

Het nieuwe Gremio voetbalshirt 2015-2016 kan je vanaf november/december 2015 kopen in de online shop van Subside Sports. De prijs van het shirt is ongeveer € 75- € 80 voor volwassenen. Uiteraard met de mogelijkheid tot bedrukking. Directe levering en gratis verzending!

Koop het hier... en deel hieronder je mening!

Gremio -voetbalshirt -2015-2016