27 februari 2018

Gremio thuisshirt 2018-2019 - 115 jarig bestaan

De Braziliaanse club Gremio heeft het nieuwe thuisshirt voor de periode 2018-2019 in samenwerking met kledingsponsor Umbro gepresenteerd. In dit nieuwe shirt speelt de club de Brasileirao Serie A wedstrijden in de Arena Do Gremio gedurende 2018. Het shirt wordt voor het eerst gedragen in de Copa Libertadores wedstrijd tegen de Uruguyaanse club Defensor. Umbro is ook deze jaargang weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de voetbalshirts. Deze functie vervult het Engelse voetbalmerk sinds begin 2015. Meer weten over het shirt? Lees hieronder verder!

Gremio tenue 115 jarig bestaan

Het nieuwe Gremio Umbro voetbalshirt voor 2018-2019 heeft het traditionele design. Het shirt wordt namelijk gekenmerkt door de verticale licht blauwe en zwarte banen over het tenue. Deze banen worden geflankeerd door dunnere witte strepen. Ook de mouwen van het tenue bevatten dit design. De mouwen worden afgesloten door een witte bies met een subtiele gouden lijn. Ook de brede v-hals van het tenue is wit. Het tenue bevat verder nog verschillende opvallende details. Het Umbro logo is in het goud op de rechter borst geplaatst. De gouden accenten op het nieuwe Gremio tenue verwijzen naar het 115 jarig bestaan. De club werd namelijk op 15 september 1903 opgericht. Ook de binnenkant van de hals bevat verwijzingen naar de verjaardag van de club. Aan de binnenkant van de hals zijn namelijk alle logo’s verwerkt, die de Braziliaanse club de afgelopen 115 jaar gehad heet. Aan de rechter onderkant van het tenue is zelfs het eerste logo van de club in het goud verwerkt. Ook de achterkant van het shirt bevat een tekst, verwijzend naar het 115 jarig bestaan. De linker borst is uitgerust met het embleem van de club. Boven dit embleem prijken drie sterren, welke verwijzen naar het drie keer winnen van de Copa Libertadores (1983, 1995 en 2017). Uiteraard staan er ook de nodige sponsoren op het tenue: Banrisul, Unimed en Laghetto. Het tenue van Gremio wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met zowel licht blauwe als witte accenten. Hetzelfde geldt voor de kousen.

Gremio shirt bestellen

Check hieronder nog meer foto’s van het shirt waarin vanaf nu spelers als Melo, Luan en Dos Santos zullen schitteren. Vooralsnog zijn de voetbalshirts van Gremio alleen te koop in de online shop van de club. Wil je een retro shirt van de club kopen? Check dit shirt in deze shop. Check andere voetbalshirts van Zuid Amerikaanse clubs in deze online SHOP!