22 september 2016

Gremio 3e shirt 2016-2017

Gremio heeft in samenwerking met kledingsponsor UMBRO een nieuw 3e shirt gelanceerd. Dit shirt draagt de Braziliaanse club uit Porto Alegre gedurende een aantal uitwedstrijden in de Brasileirao Serie A gedurende het seizoen 2016-2017. Het nieuwe shirt werd door Gremio en Umbro gelanceerd onder het motto #Diadegremio. De lancering van het nieuwe 3e shirt volgt op de lancering van het nieuwe thuisshirt en uitshirt van de club die haar thuiswedstrijden speelt in de Arena do Gremio, eerder dit jaar. We bespreken het design van het flitsende shirt hieronder.

Het nieuwe 3e shirt van Gremio heeft een flitsend effect. Het voetbalshirt is namelijk aan de bovenkant navy blauw en loopt middels een geleidelijk effect over in het licht blauw naar de onderkant van het shirt. Dit geldt ook voor de verticale strepen voer het shirt. Deze zijn aan de bovenkant licht blauw en lopen naar de onderkant van het shirt over in het navy blauw. Dit geeft een tegengesteld effect. Daarnaast is het nieuwe shirt van de Tricolores nog uitgerust met witte accenten, waardoor alle clubkleuren van de in 1903 opgerichte club terug komen in het 3e shirt. De witte accenten zijn te vinden in een strip aan de zijkantvan het shirt. De mouwen zijn navy blauw met een licht blauwe bies aan de onderkant. Verder staat de diamant van kledingsponsor Umbro op de rechter borst en de linker borst is uitgerust met het embleem van de club. Boven het logo prijken drie sterren, waarvan er twee goud zijn en een zilver. De twee gouden sterren verwijzen naar het winnen van de Copa Libertadores in 1983 en 1995 en de zilveren ster verwijst naar het winnen van het WK voor clubteams in 1983. Hoofdsponsor Banrisul versiert het midden van het nieuwe 3e tenue van Gremio en het nieuwe tenue wordt gecompleteerd door een overwegend licht blauwe broekje met navy blauwe en witte details. Dit zijn ook de kleuren van de kousen van het nieuwe tenue van de club die in 1995 de finale van het WK voor clubteams verloor van Ajax. Check hieronder de foto's van de nieuwe Gremio shirts!

De nieuwe voetbalshirts van Gremio kan je vooralsnog alleen in de clubshop van de Brazilanen kopen.Wil je het retro shirt van Gremio kopen? Check dan de officiƫle shop van SPORTUS. Of check andere shirts van Zuid Amerikaanse clubs in deze officiƫle SHOP!

Gremio -voetbalshirt -2016-2017