Galatasaray 3e voetbalshirt 2019-2020

Galatasaray en Nike hebben vandaag het uitshirt voor de Champions League wedstrijden gelanceerd. Dit nieuwe tenue completeert het trio voetbalshirts van ''Gala.'' Eerder deze zomer maakten de Turkse club en de Amerikaanse kledingsponsor al het nieuwe Galatasaray thuisshirt en uitshirt voor 2019-2020 bekend. Het nieuwe 3e shirt van de club uit Istanbul wordt dus met name gedragen tijdens de uitwedstrijden in de Champions League. De club van trainer Fatih Terim werd afgelopen seizoen kampioen van Turkije en speelt daarom in de groepsfase van het kampioenenbal. Bovendien wordt dit tenue gedragen tijdens enkele uitwedstrijden in de Turkse Liga en beker. In de groepsfase van de Champions League neemt de Turkse club het op tegen Paris Saint Germain, Real Madrid en Club Brugge in poule A. Nike is sinds 2011 kledingsponsor van Galatasaray en is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van dit tenue.

Grijs/oranje Galatasaray uitshirt 2019-2020

Alle nieuwe 3e shirts van Nike halen hun inspiratie uit tenues van de jaren '90. Het nieuwe alternatieve uitshirt van Galatasaray vormt hier geen uitzondering op. Qua kleur is het Galatasaray 3e voetbalshirt voor 2019-2020 namelijk geïnspireerd door het 3e shirt van 1999-2000. In dit seizoen won de Turkse club de UEFA Cup. In de finale in het Parken Stadion in Kopenhagen versloeg Galatasaray Arsenal na strafschoppen. In dit seizoen won Gala niet alleen de UEFA Cup, maar werd het ook nog kampioen en won het de Turkse beker. Bij Galatasaray stonden destijds spelers als Taffarel, Popescu, Hagi en Sükür onder contract.  Het nieuwe Galatasaray 3e voetbalshirt wordt gekenmerkt door de verticale grijze banen over het tenue. Deze banen hebben verschillende breedtes. Ook de clubkleuren van ''Gala'' komen terug in het nieuwe 3e tenue. De brede ronde hals van het voetbalshirt is oranje en deze kleur komt ook terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Het Nike logo staat in het rood op de rechterborst. Het logo van het Amerikaanse sportmerk betreft een ander logo dan we gewend zijn. Dit betreft namelijk het Nike Futura logo, welke bestaat uit de swoosh en het woordmerk van Nike. De laatste keer dat dit logo op een tenue van Nike stond, was in 1994-1995. Ook de 3e shirts van clubs als Barcelona, AS Roma, Chelsea en Tottenham Hotspur bevatten dit logo op de borst. De linkerborst bevat het logo van de Turkse club. Boven het logo staan vier oranje sterren, welke verwijzen naar de 22 kampioenschappen van de club. Per twee vijf kampioenschappen mag er een ster aan het logo worden toegevoegd. De binnenkant van de hals is uitgerust met een rode taping en deze is ook zichtbaar aan de bovenkant van de achterkant van het tenue. Het alternatieve uittenue van Galatasaray wordt compleet gemaakt door een grijs voetbalbroekje en grijze kousen met oranje details.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Galatasaray 3e voetbalshirt voor 2019-2020, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Diagne, Seri, Mor, Babel, Akbaba, Belhanda, Feghouli en andere spelers. 

Galatasaray 3e shirt bestellen

Het nieuwe Galatasaray 3e shirt voor 2019-2020 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het tenue is zowel beschikbaar voor volwassenen als voor kinderen. De prijs van het shirt voor volwassenen is € 89,95 en voor kinderen is het tenue € 69,95. In deze shops kun je ook het bijbehorende voetbalbroekje kopen. Deze bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze winkels kun je de Galatasaray tenues ook laten bedrukken met een naam en nummer. Directe levering! 

Bestel je Galatasaray shirt in  deze SHOP (inclusief goedkope t-shirts en hoodie) 

of deze winkel! 

Galatasaray Champions League uitshirt 2019-2020

Galatasaray 3e tenue 2019-2020