6 juli 2022

Frankrijk vrouwen voetbalshirts EK 2022! Pure elegantie en klasse

Het EK vrouwenvoetbal staat op het punt van beginnen! Wij blikken in een trilogie alvast vooruit op het toernooi, dat van 6 juli tot 30 juli plaats vindt in Engeland. In het eerste hoofdstuk van deze trilogie bespraken we de nieuwe voetbalshirts van de Oranje Leeuwinnen. Vandaag is het de beurt aan de voetbalshirts van het dameselftal van Frankrijk: Les Bleeus! Het Frans vrouwenvoetbal heeft de eer weer hoog te houden. Veel van de voetbalsters van Les Bleues spelen of hebben bij Olympique Lyon gespeeld, een team dat maar liefst acht keer de UEFA Women's Champions League won, waarvan de laatste dit seizoen!

Neoclassicisme

Aan de nieuwe voetbalshirts van Les Bleues kan het in ieder geval niet liggen! Vooral het nieuwe thuistenue van het team van trainer Corinne Diacre stralen pure elegantie uit. Voor die sierlijkheid moeten we wel even 200 jaar terug in de tijd. Dit was de periode waarin het neoclassicisme een belangrijke kunststroming was, waarin kunst gebaseerd was op de klassieke oudheid. Frankrijk en Italië waren de bakermat van deze kunststroming en de Fransman Jacques-Louis David was één van de voorlopers als het om deze kunststroming gaat. Het nieuwe Frankrijk vrouwen voetbalshirt ademt dezelfde deugd, spanning en sfeer uit als de kunstwerken van David. Kenmerkend voor het neoclassicisme was het gebruik van herkenbare vormen. Ook dit zien we terug in het Frankrijk dames voetbalshirt. Het tenue bevat namelijk een print van de fleur-de-lis, de nationale bloem van Frankrijk en subtiele verwijzingen naar de architectuur van die tijd, in een Neoclassicistische stijl. Bij Nike, dat sinds 2013 kledingsponsor is van het Frans vrouwenvoetbalelftal, is men natuurlijk niet vergeten de andere twee kleuren van de Franse tricolore in het tenue te verwerken. De zijkanten van het Frankrijk dames thuisshirt 2022-2023 bevatten een rode taping. In deze band is ook de bijnaam van het vrouwenvoetbalelftal gedrukt: Les Bleues. Bovendien is de band aan de achterkant van de ronde hals rood. De logo's van Nike en de Fédération Française de Football (FFF) op de borst zijn wit. Het tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een rode taping. De kousen zijn volledig rood, waardoor de vrouwen in een thuistenue aantreden die én geheel in stijl is van de kleuren van de Franse vlag zijn en de elegantie en klasse uitstraalt van 200 jaar geleden. Kan het nog mis gaan zou je zeggen?

Een nieuwe kleur

Eigenlijk niet zou je zeggen! Want ook als het Frans vrouwenvoetbalelftal aantreedt in het uittenue, dan mag men niet klagen! De critici zullen zeggen: eenvoudig voetbalshirt. De echte liefhebber zou de kleurencombinatie moeten kunnen waarderen. Ja, inderdaad bevat het uitshirt van het Frans vrouwenvoetbalelftal geen uitbundige print. De kleur die Nike aan het witte uitshirt heeft toegevoegd, maakt van deze eenvoud pure klasse. Parelmoer zien we niet vaak terug in voetbalshirts, maar Nike en de Franse voetbalbond hebben het aangedurfd. Wit en parelmoer combineren perfect, zolang die tweede kleur maar subtiel gebruikt is. En dat is het geval. De taping op de zijkanten van het uittenue van het Frans vrouwenvoetbal heeft deze kleur en daarnaast komt deze roze tint terug in het logo van de FFF op de borst en op het voetbalbroekje. Zowel het voetbalbroekje als de kousen zijn verder volledig wit met een zwarte swoosh van Nike.

Het mag inmiddels een understatement heten dat Nike design en performance hoog in het vaandel heeft staan. De combinatie van heritage en een herkenbare of matchende kleurencombinatie doen het sowieso altijd goed. Voeg daar nog de performance technologieën aan toe die het Amerikaanse sportmerk heeft verwerkt in de tenues! Ook de nieuwe voetbalshirts van Les Bleues bevatten weer de nieuwste technologieën. De stadium voetbalshirts zijn uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Dit systeem zorgt ervoor dat vocht naar de buitenkant van de tenues wordt getransporteerd en heeft ook een ventilerend effect. De authentic tenues, de versie die de speelsters van het Frans vrouwenvoetbalelftal ook echt dragen, bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie. Deze technologie is bijna hetzelfde. Het verschil met de stadium voetbalshirts is dat deze wat lichter zijn en een speciale structuur hebben met extra ventilatiezones op strategische plekken, waar de speelsters deze het meest nodig hebben.

Design, stijl, elegantie en performance! Wij kijken ernaar uit de vrouwen van Frankrijk te zien schitteren tijdens het EK! Wil je de nieuwe voetbalshirts van Les Bleues bestellen? Check het in de officiële NIKE SHOP! 

Frankrijk dames voetbalshirt EK 2022

Frankrijk dames thuisshirt EK 2022