11 maart 2019

Frankrijk vrouwen voetbalshirt WK 2019-2020

Het nieuwe thuisshirt van het dameselftal van Frankrijk is vandaag officieel gelanceerd door Nike en de FFF. Dit betreft het nieuwe voetbalshirt waarin de vrouwen van Frankrijk spelen tijdens het WK in eigen land. Het wereldkampioenschap voor vrouwen vindt van 7 juni tot 7 juli 2019 plaats in Frankrijk en de vrouwen van het Franse nationale elftal nemen het in de poulefase op tegen Zuid Korea, Nigeria en Noorwegen. Nooit eerder lanceerde Nike een speciaal voetbalshirt voor de vrouwen van het nationale elftal. Eerdere tenues hadden namelijk hetzelfde design als de voetbalshirts die de mannen hadden. Dit betreft dus een dedicated shirt, puur en alleen voor de dames van Les Bleus.

Wil je een voetbalshirt van de Franse vrouwen kopen? Bestel het exclusief in deze winkel! of DEZE SHOP! (inclusief officiële bedrukking)

Frankrijk dames thuis shirt en tenue WK 2019

Het nieuwe Frankrijk dames voetbalshirt is enerzijds een ode aan de vogelvlucht die het vrouwenvoetbal in Franrkijk de afgelopen twintig jaar genomen heeft en anderzijds de patriottische instelling van de Fransen. Een belangrijke mijlpaal in het Franse vrouwenvoetbal was het openen van een speciaal trainingscentrum voor vrouwen in Clairefontaine. De resultaten daarvan zijn na het jaar 2000 immens geweest. In 2011 eindigde het land vierde op het WK en in 2015 behaalde het de kwartfinales. In 2018 was het elftal ook nog eens één van de best scorende elftallen. Genoeg geloof dus in meer deze zomer tijdens het WK in eigen land. Dat alles moet gebeuren in een stijlvol voetbalshirt met klasse. Hierover zegt Cassie Looker, verantwoordelijk voor de dames voetbalshirts bij Nike het volgende: ''De Fransen zijn enorm patriottisch. Gezien het feit dat het land gastland is, heeft het voetbalshirt van de vrouwen onze volle focus. Het nieuwe shirt straalt dan ook de flair van het land uit.''

Daar is geen woord van gelogen. Het nieuwe Frankrijk voetbalshirt voor vrouwen heeft de bekende kleur navy blauw (Midnight navy) en bevat verder gouden details. De tint goud wordt door Nike ''Rose gold'' genoemd. De gouden tint bevat namelijk een roze gloed. Deze gouden accenten zijn te vinden in de swoosh van Nike op de rechter borst en de het logo van de FFF op de borst. In het logo van de Fédération Française de Football ontbreken overigens twee sterren. De reden hiervoor is dat het vrouwenelftal van Frankrijk nog nooit wereldkampioen is geworden. Op het tenue van de mannen prijken wel twee sterren. Deze verwijzen naar de gewonnen WK's van 1998 en 2018. De binnenkant van de hals is ook uitgerust met de leus van het nationale elftal in het goud: ''Nos Differences, nous unissent.'' Verder is het nieuwe thuistenue van de vrouwen van Frankrijk uitgerust met de bekende Vapor hals. Deze hals is een combinatie van een diagonale en rechte hals. De binnenkant is uitgerust met een navy blauwe taping. Deze loopt door in de nek en hierin zijn de initialen van de voetbalbond verwerkt: FFF. Een ander detail is te vinden in de bies aan de onderkant van de mouwen. Deze bevatten namelijk een kleine strip met daarin de Franse driekleur.  

Het nieuwe thuistenue van het Franse vrouwenvoetbalelftal wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten opvallende zigzag strepen. De kousen van het thuistenue voor vrouwen zijn geheel rood, waardoor het gehele tenue in stijl van de Franse vlag is. Uiteraard zijn de nieuwe Frankrijk tenues weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, voor een optimale prestatie! Deze tenues worden vanaf nu gedragen door speelsters als Le Sommer, Henry, Renard, Cascarino, Majri, Torrent, Gauvin en andere speelsters. Check ook het nieuwe uitshirt van de dames van Les Bleus! 

Frankrijk vrouwen voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Frankrijk dames voetbalshirt voor het WK van 2019 kan je pas vanaf medio 16 mei bestellen in de onderstaande shops. Het tenue heeft ongeveer een prijs van € 85,- en kan je bestellen in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. In deze webshops kan je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Of check andere officiële Les Bleus producten in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Frankrijk voetbalshirt altijd in deze winkel! 

of DEZE SHOP!