Frankrijk thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Frankrijk Euro 2020 thuisshirt is vandaag tegelijkertijd met het nieuwe uitshirt officieel gelanceerd door de Franse voetbalbond en kledingsponsor Nike. In dit tenue speelt het Franse voetbalelftal de thuiswedstrijden tijdens Euro 2020, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022, inclusief de Nations League wedstrijden. Het nieuwe tenue van Les Bleus is dit seizoen geïnspireerd door een legendarisch tenue uit de geschiedenis van het nationale team! 

Frankrijk voetbalshirt 2020-2021 | Geïnspireerd door het voetbalshirt van 1998

Het nieuwe Frankrijk EK 2020 voetbalshirt is namelijk geïnspireerd door het tenue van 1998. In 1998 werd Frankrijk voor het eerst wereldkampioen en dat ook nog eens in eigen land.  In het Stade de France in Saint Denis versloeg Frankrijk Brazilië met 3-0 door twee doelpunten van Zidane en één van Petit. Andere sterren uit dit elftal waren Thuram, Barthez, Lizarazu, Karembeu, Deschamps, Djorkaeff en Leboeuf. In 1998 was adidas overigens nog kledingsponsor van het elftal. Deze functie had het Duitse sportmerk van 1972 tot 2010 en begin 2011 werd dit stokje overgenomen door Nike. Het Amerikaanse sportmerk is dan ook verantwoordelijk voor het design van het Euro 2020 voetbalshirt van het Franse voetbalelftal.

Het Frankrijk EK 2020 thuisshirt is dit jaar marine blauw en wordt evenals het Frankrijk voetbalshirt van 1984 gekenmerkt door de horizontale, rode band over de borst. Daarnaast bevat het tenue verschillende, horizontale blauwe banen op het voetbalshirt. Op het tenue van 1998 waren deze banen ook aanwezig. Een ander verschil met het voetbalshirt van meer dan 20 jaar geleden is de hals van het shirt. Dit jaar bevat het tenues van Frankrijk een ronde hals en destijds was dat een gevouwen polo kraag. De achterkant van de hals is dit seizoen verder uitgerust met een kleine v-opening. Ook de binnenkant van de hals is door Nike voorzien van een speciaal detail. Hier staan de letters F en R in elkaar verwerkt en daaromheen staat de tekst: ''Liberté, égalité, fraternité.'' Dit staat voor: ''Vrijheid, gelijkheid en broederschap.'' De rechterborst van het tenue bevat een witte swoosh en de andere borst is uitgerust met het logo van de Franse voetbalbond, de Fédération Française de Football (FFF). De twee sterren boven het FFF logo verwijzen naar de gewonnen WK's van 1998 en 2018.

Het nieuwe Frankrijk Euro 2020 thuistenue wordt dit seizoen gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met daarop ook de logo's van de FFF en Nike. De kousen van het tenue zijn ook donkerblauw met de rode en blauwe banen van het thuisshirt. Ook dit jaar zijn de Vapor Match voetbalshirts weer uitgerust met de Vaporknit technologie en de replica tenues met de Dri Fit technologie, welke zorgt voor een betere verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. De authentic tenues vallen strakker en zijn bovendien wat lichter.  Last but not least hebben we nog een reactie van Frankrijk speler Mbappé: ''Twee jaar geleden zorgden we door het winnen van het WK voor een verenigd gevoel in het land. Dat was ook zo in 1998. Evenals in 1998 bevat ons nieuwe voetbalshirt een horizontale rode band. Voor ons is het een eer om dit tenue te dragen. Voor ons is het tijd om het beste na te streven en voor de prijzen te gaan.''

Check hieronder de afbeeldingen van het nieuwe Frankrijk Euro 2020 thuistenue, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Mbappé, Pogba, Griezmann, Dembélé, Kanté, Pavard, Varane en nog meer spelers.

Frankrijk EK 2020 voetbalshirt bestellen

Het nieuwe FFF Nike voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Deze voetbalshirts bestel je al vanaf € 69,95 voor kinderen en € 89,95 voor volwassenen. De broekjes zijn € 34,95 in kindermaten en € 39,95 voor volwassenen. De kousen hebben een prijs van € 17,95. De tenues zijn beschikbaar in de volgende kindermaten: 128, 140, 152, 164 en 176. Voor volwassenen is het tenue beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In de onderstaande shops kun je het Frankrijk tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel het nieuwe Frankrijk tenue vanaf nu in de  NIKE SHOP!  

of in de Frankrijk fanshop

of deze winkel! 

Frankrijk thuisshirt 2020-2021

Frankrijk thuistenue 2020-2021

Frankrijk Euro 2020 voetbalshirt