1 september 2020

Frankrijk uitshirt 2020-2021

Het nieuwe Frankrijk Euro uitshirt is vandaag officieel gelanceerd door de Franse voetbalbond en kledingsponsor Nike. Het was de planning om dit tenue al in maart te presenteren, maar omdat er toen niet gevoetbald werd en er door het coronavirus een streep door het EK werd gezet, is dit nu pas het geval. In dit nieuwe tenue speelt het Franse voetbalelftal de Euro 2020 (in 2021) uitwedstrijden, de kwalificatie- en oefeninterlands ter voorbereiding op het WK van 2022 en de Nations League wedstrijden op vreemde bodem. Tijdens het EK nemen Les Bleus het op tegen Frankrijk en Duitsland.

Frankrijk uit shirt en tenue Euro 2020

Ook deze jaargang is Nike dus weer verantwoordelijk voor het design van de tenues van Les Bleus. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt al sinds 2011 de tenues van het keurkorps van Deschamps. Het is inmiddels een traditie dat het uitshirt van Les Bleus wit is en dit jaar wordt daar niet van afgeweken. Bovendien heeft het tenue ook dit seizoen een minimalistisch en elegant design. Het Frankrijk EK 2020 uitshirt is wit met blauwe accenten. De swoosh van Nike op de rechterborst is blauw en hetzelfde geldt voor het embleem van de Franse voetbalbond, de FFF (Fédération Française de Football). Boven het FFF logo prijken twee sterren, welke verwijzen naar de twee gewonnen WK's van 1998 en 2018. Het Frankrijk uittenue bevat ook dit jaar weer accenten uit de kleuren van de Franse vlag. De zijkanten van het Frankrijk Nike uitshirt zijn namelijk uitgerust met een taping in de kleuren van de Franse vlag: blauw/wit/rood. Dit is een andere taping dan op andere EK 2020 voetbalshirts van Nike. Op deze tenues heeft de band namelijk de vorm van een bliksemschicht. Het voetbalshirt is verder voorzien van een ronde hals met aan de binnenkant een detail. Hier zijn de letters F en R in elkaar verwerkt met daaromheen de leus van het nationale elftal: ''Liberté, égalité, fraternité.'' Dit staat voor: ''Vrijheid, gelijkheid en broederschap.''

Het uittenue van Les Bleus wordt dit jaar compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten ook de band in de kleuren van de Franse vlag. Op de broekjes staan ook de logo's van de Franse voetbalbond en Nike in het donkerblauw. De kousen van het Frankrijk Nike uitshirt 2020-2021 zijn ook wit met blauwe details. De authentic tenues zijn dit jaar weer voorzien van de Vaporknit technologie en de replica tenues bevatten de Nike Dri Fit technologie. Beide technologieën zorgen voor een nog betere vochtafvoer en ventilatie.  VP Nike Football Apparel, Scott Munson geeft nog een reactie op het design van de nieuwe voetbalshirts van Frankrijk: ''De invloed van 1998 is nog steeds sterk in het Franse voetbal. De briljantheid van het huidige elftal in combinatie met elementen van het tenue van 1998 hebben geresulteerd in het nieuwet thuisshirt. Het wit van het uitshirt valt direct op. Waar veel landen een rood/wit/blauwe vlag hebben, heeft het Franse elftal van deze landen als enige een wit uitshirt van Nike.''

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Frankrijk tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Mbappé, Griezmann, Pogba, Giroud, Kanté, Pavard, Dembélé, Varana en nog meer spelers. Check bovendien het Frankrijk EK 2020 thuisshirt!

Frankrijk uitshirt 2020-2021 bestellen

Het nieuwe Frankrijk voetbalshirt voor 2020-2021 kun je pas vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het Frankrijk tenue is € 89,95 voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). In deze shops kun je het Frankrijk tenue tegen die tijd ook bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Directe levering!

Bestel het nieuwe Frankrijk tenue direct in de  NIKE SHOP!  

of deze SHOP! 

of in de Frankrijk fanshop (inclusief goedkope t-shirts)

Frankrijk uitshirt 2020-2021

Frankrijk EK 2020 uitshirt