25 maart 2019

Frankrijk FFF 100 jarig bestaan voetbalshirt 2019

De Franse voetbalbond bestaat dit jaar 100 jaar. Dat is voor Nike en de Franse voetbalbond een mooie gelegenheid om een speciaal voetbalshirt te lanceren. Zo geschiedde. Dit weekend lanceerden Nike en de FFF een speciaal centenary voetbalshirt. Dit shirt wordt door Les Bleus gedragen in de interland tegen Ijsland op 25 maart 2019 en wordt ongetwijfeld ook nog in een aantal andere interlands gedragen dit jaar. De Fédération Française de Football (FFF) werd op 6 april 1919 opgericht en viert komende maand dus haar 100 jarige bestaan. Het nieuwe shirt is een onderdeel van dit heugelijke feit. Benieuwd naar het design? Check het hieronder!

Frankrijk FFF centenary voetbalshirt 1919-2019

Het Frankrijk centenary voetbalshirt heeft een vrij simpel design met een heerlijk retro design. Het voetbalshirt is geheel blauw en bevat een klassieke polo kraag. Deze kraag bevat twee knoopjes en in de kraag is ook de Franse vlag verwerkt. De linker borst van het tenue is uitgerust met het embleem van de Franse voetbalbond, de FFF. Dit logo is goud en in het logo staat de tekst: ''100 ans – 1919- 2019.'' Boven het embleem staan twee gouden sterren, welke verwijzen naar de gewonnen WK's van 1998 en 2018. De binnenkant van de hals bevat in het zilver het getal 100. In de eerste 0 is de haan uit het embleem van de FFF verwerkt en boven deze 0 staan ook weer twee sterren. De andere 0 bevat de tekst: ''ANS.'' De swoosh van Nike is bijna niet zichtbaar. Deze staat op de rechter borst en is een iets donkerdere tint blauw dan het voetbalshirt. Het tenue is alleen in een editie met lange mouwen uitgebracht. 100 jaar geleden speelde men alleen in voetbalshirts met lange mouwen. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en rode kousen. De kousen bevatten op het midden een rode band met daarin een witte swoosh. 

We hebben ook nog een reactie van bondscoach Deschamps op het nieuwe tenue: ''Het nationale elftal van Frankrijk is het mooiste wat mij is overkomen in mijn carrière. Dit is het hoogste wat je kunt bereiken als voetballer. Het is een eer om het nationale elftal te dienen en dat is het nog steeds. Je kunt nog zoveel prijzen winnen met je club, maar een WK of EK zijn de belangrijkste competities.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van het voetbalshirt, waarvan er slechts 10.000 zijn geproduceerd door Nike en welke vanaf nu gedragen wordt door sterren als Mbappé, Griezmann, Pogba, Giroud, Pavard, Dembélé, Varane en nog meer sterspelers. Sinds het winnen van het WK in Rusland, draagt Frankrijk overigens ook al een nieuw tenue met twee sterren. 

Frankrijk centenary voetbalshirt kopen

Het nieuwe Frankrijk voetbalshirt kun je zowel in de replica versie als de authentic versie voor volwassenen kopen in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het replica shirt is € 85,- en het authentic Vapor Match voetbalshirt is € 140,-. In de onderstaande shops kun je het Frankrijk shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel het Frankrijk centenary voetbalshirt in deze SHOP

of bestel een Frankrijk retro voetbalshirt in deze winkel!