8 december 2016

Frankrijk en Nike verlengen contract tot 2026

De Franse voetbalbond FFF en Nike hebben vandaag het contract verlengd. Dit betekent dat het Amerikaanse sportmerk in ieder geval tot 2026 kledingsponsor blijft van het nationale elftal van Frankrijk en alle vertegenwoordigende elftallen. Nike is sinds 2011 kledingsponsor van de Franse voetbalbond en volgde destijds adidas op. Nike maakt jaarlijks een bedrag van tussen de € 45 miljoen en € 60 miljoen over naar de Franse voetbalbond en zal tot 2026 verantwoordelijk blijven voor het design van de voetbalshirts, tenues en trainingskleding.

De Franse voetbalbond Fédération française de football (FFF) geeft in een reactie aan dat Nike de best voorwaarden presenteerde in een pitch die vorige maand plaats vond. Een belangrijk punt uit het voorstel van Nike is dat het Amerikaanse sportmerk ook aandacht besteed aan het amateurvoetbal in Frankrijk. Ook adidas, Under Armour en New Balance zouden in de race geweest zijn om kledingsponsor van de Franse voetbalbond te worden. Frankrijk staat overigens op een tweede plaats als het gaat om het bedrag dat de kledingsponsor jaarlijks over maakt naar de voetbalbond. Deze lijst wordt aangevoerd door Duitsland, welke jaarlijks een bedrag van € 50,- miljoen betaald krijgt van adidas. Het contract tussen adidas en Duitsland loopt in 2022 af. Op nummer drie volgt Engeland, welke jaarlijks een bedrag van € 39 miljoen van Nike krijgt. Daarna volgt Brazilië met een bedrag van € 30,7 miljoen van Nike en Spanje (adidas) en Italië (Puma) volgen op gepaste afstand. Ook Nike geeft, bij monde van directeur Trevor Edwards nog een reactie: ''Nike is trots om het partnership met de FFF te verlengen. We kijken ernaar om onze samenwerking uit te breiden de komende jaren.'' Noël Le Graët, president bij de FFF is het hiermee eens: ''Ik ben vereerd om de samenwerking met Nike voort te zetten. Het nieuwe contract laat het commitment van Nike met ons nationale elftal, het amateurvoetbal en de voetbalbond zien.''

Nike -frankrijk -2026-deal

Ook wij feliciteren Nike en de Franse voetbalbond met de heugelijke feit. Tot de lente van 2018 zullen er geen nieuwe voetbalshirts van het nationale elftal van Frankrijk worden gelanceerd. Zodra dat wel het geval is, hebben we weer nieuws! Check hieronder de shops waar je het nieuwste Frankrijk shirt kan kopen, inclusief officiële bedrukking!

Koop het in deze officiële LES BLEUS shop!

of de officiële Frankrijk shop


Frankrijk -en -nike -verlengen -tot -2026