Een letterlijk heerlijke voetbalzomer in 2020

Het belooft weer een mooie sportzomer te worden! Van 12 juni tot 12 juli vindt het EK voetbal plaats in heel Europa en minder dan twee weken erna beginnen de Olympische Spelen in Tokio! Op beide toernooien zijn WE vertegenwoordigd. Het keurkorps van Ronald Koeman is na zes jaar eindelijk weer aanwezig op een groot eindtoernooi (het EK) en de Oranje Leeuwinnen plaatsten zich vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis voor de Olympische Spelen. Mocht je van Zuid-Amerikaanse clashes houden? Dan mag je de Copa America niet vergeten. In dezelfde periode als het Europees kampioenschap voetbal vindt het kampioenschap van Zuid-Amerika plaats in Argentinië en Colombia.

Dat er genoeg voetbal op tv is deze zomer is een feit. De vraag is of we zulke perfecte zomers als de afgelopen twee jaar gaan krijgen. Wat dat betreft zijn de voorspellingen goed! Volgens Weeronline krijgen we namelijk een goede zomer. Dit heeft alles te maken met het feit dat we een vrij zachte herfst en winter hebben gehad. Weeronline voorspelt dat de Noordzeetemperatuur met name aan het begin van de zomer hoger zal zijn dan normaal. Wanneer de wind vanuit de Noordzee komt, kan dit in eerste instantie meer neerslag opleveren. Wanneer de hogedrukgebieden weer gaan domineren, zoals in de zomer van 2018 en in delen van de zomer van 2019 het geval was, dan is de warme Noordzee geen probleem. Dan ontstaan er boven een uitdrogend land namelijk juist minder buien en zijn de vooruitzichten perfect. Van dit laatste scenario gaan we maar even uit.

Ben je liefhebber van sport en lekker weer, dan zou je zo maar problemen kunnen ondervinden. Sport kijk je over het algemeen binnen op tv. Voor het geval dat met het heerlijke weer de twijfel begint toe te slaan. Je kunt beiden combineren. Wij hebben de oplossing! Allereerst nodig je al je vrienden om de voetbalwedstrijden bij jou thuis te kijken. Daarbij mag natuurlijk een barbecue niet ontbreken. Verder zorg je ervoor dat iedereen comfortabel kan zitten en alles kan zien. Je zet daarom een laptop of groot scherm in de deuropening en zorgt ervoor dat je met je vrienden kunt genieten van de voetbalwedstrijden deze zomer. Vergeet niet voor iedereen een comfortabele zitplaats te reserveren. Een chille tuinstoel, een relaxte bank of een tuinset met een heerlijk, zachte tuinkussen is dus geen overbodige luxe!

Tot zover een korte vooruitblik op de voetbalzomer van 2020. Wat ons betreft mogen zowel het Nederlands Elftal als de Oranje Leeuwinnen tot de finale reiken, zodat we zo lang mogelijk van zowel het weer als het voetbal kunnen genieten! We hebben er zin in!