De elektrische mountainbike: ideaal om het seizoen te starten

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang! Inmiddels is vrijwel iedere Eredivisieclub de voorbereiding op 2019-2020 gestart. Sommige clubs kiezen er direct direct voor om na een aantal trainingen een oefenwedstrijd tegen een Europese club te spelen, andere clubs prefereren een amateurclub, zodat ze zeker wedstrijden dat ze de eerste wedstrijd winnen. Een aantal clubs laat in de eerste weken de oefenwedstrijden schieten en zet alles op alles om de conditie naar een topniveau te brengen. Deze clubs beleggen een trainingskamp in Nederland en geven de voorkeur aan een ouderwets duinloopje of een fietstocht. Het competitie element mag hier natuurlijk niet in ontbreken.

Één van die clubs die in haar eerste week een trainingskamp in Nederland belegt, is Ajax. De selectie van de Amsterdammers streek vorige week neer in de Lutte met als doel de spelers direct weer op hetzelfde conditiepijl te krijgen als het einde van afgelopen seizoen. De eerste week werd dan ook gebruikt om direct aan de conditie te werken. Een bosloop en een goede fietstocht op de mountainbike mochten niet ontbreken. We zagen de sterren van Ajax scheuren door 't Lutterzand op de opvallende gele elektrische mountainbikes. Ja, ook op dit gebied moet Ajax mee met de tijd. De elektrische mountainbike is per definitie ideaal om aan de conditie te werken in het bos. De elektrische mountainbike is met name ideaal om lange tochten te maken. Dit is één van de redenen dat de elektrische mountainbike aan populariteit wint. Tegenwoordig zijn vrijwel alle modellen uitgerust met de nieuwste technologieën. Voor je een goede mountainbike kiest, zijn er een aantal dingen van belang. Bij het kiezen van een elektrische mountainbike kun je kiezen uit een fiets met een motor in de trapas of in het achterwiel. Vaak wordt er voorkeur gegeven aan de motor in het trapas, omdat je daarmee veel stabieler bent en de fiets veel beter in balans is. Dit is van groot belang als je op zanderige wegen fietst of verschillende hobbels moet nemen. De accu van de elektrische racefiets is vaak geplaatst ter hoogte van de diagonale buis op de fiets. Dit neemt namelijk weinig ruimte in en zit het zit beter beschermd. Houd bovendien rekening met hoe hard je wilt fietsen met de elektrische mountainbike. De meeste modellen zijn namelijk afgeregeld op een snelheid van 25 kilometer per uur. Echter er worden wel steeds meer modellen uitgebracht die wel harder kunnen. Ben je beginner? Houd het dan gewoon bij de 25 km/u modellen.

We nemen vooralsnog aan dat men bij Ajax de fietsen gehuurd had. Mocht je een elektrische mountainbike willen kopen, dan zijn er genoeg keuzes. Bij 12GO Biking kun je een elektrische mountainbike scoren van merken als Trek, Scott, Cube, Kalkhoff, Meredia, Focus en Kalkhoff. Met name Trekk, Scott en Cube hebben een grote collectie aan elektrische mountainbikes. Voor ieder wat wils dus! Gezien de lachende gezichten op het trainingskamp was het voor de spelers ook een succes! Nu nog hopen op weer zo'n fantastisch seizoen als vorig jaar. De basis is in ieder geval gelegd.