De Anderlecht retro voetbalshirts van de jaren '90 en '60

COPA Football heeft weer een nieuw team weten te strikken. Dit weekend maakte het Nederlandse retro voetbalmerk bekend dat het in samenwerking met de Belgische grootmacht RSC Anderlecht een speciale retro collectie zou gaan lanceren. De daad is direct bij het woord gevoegd. Vandaag werden er twee nieuwe retro shirts door de Belgische club en COPA uitgebracht. Één van de retro shirts is gebaseerd op het shirt van het seizoen 1990-1991 en het andere shirt is gebaseerd op het tenue van de jaren '60.

Wil je direct een Anderlecht retro shirt van COPA bestellen? Check het exclusief in deze winkel! 

Anderlecht retro voetbalshirt 1990-1991

Aan het voetbalshirt van het seizoen 1990-1991 bewaart Anderlecht warme herinneringen. Dit was het seizoen waarin ''Paarswit'' voor de 21ste keer in de geschiedenis kampioen werd van België. Het was bovendien het seizoen waarin verschillende Nederlanders bij Anderlecht onder contract stonden. Aad De Mos was dit seizoen trainer en ook spelers als John van Loen, Wim Kooiman, Graeme Rutjes en Adri van Tiggelen stonden onder contract bij de club uit Brussel. Andere sterren van dit elftal waren Luc Nilis, Luis Oliveira, Par Zetterberg en Filip de Wilde. Niet alleen in de competitie deed Anderlecht het goed, ook in Europa presteerde de club naar behoren. In de achtste finale van de UEFA Cup schakelden de Brusselaars Borussia Dortmund uit, waarna het in de kwartfinales aantrad tegen AS Roma. Beide wedstrijden werden echter door Roma gewonnen. Tijdens het seizoen 1990-1991 was adidas kledingsponsor van ''Paarswit.'' Deze functie vervult het Duitse sportmerk al sinds 1975. Aan het eind van dit seizoen nemen beide partijen afscheid van elkaar en volgt JOMA het merk op. Het nieuwe retro voetbalshirt van het seizoen 1990-1991 is een kopie van het shirt van destijds. Het shirt is overwegend paars met dunne, verticale banen. De mouwen zijn wit met paarse blokken en verder is het tenue uitgerust met een witte V-hals en gevouwen kraag. De linkerborst bevat een badge van het embleem van RSC Anderlecht en op het midden van het tenue staat het logo van de sponsor van destijds, de Generale Bank.

Anderlecht retro voetbalshirt 1962-1963

Voor het andere shirt moeten we nog verder terug in de tijd, namelijk naar de jaren'60. In deze periode werd de club uit Brussel maar liefst zes keer kampioen van België. Het seizoen 1962-1963 vormde hier echter een uitzondering op. De club eindigde op een derde plaats in de Belgische Eerste Klasse, maar versloeg in de Europa Cup wel Real Madrid. Onder leiding van de Franse coach Pierre Sinibaldi behaalde Anderlecht de kwartfinale van de Europa Cup I. Hierin werd het uitgeschakeld door de Schotse club Dundee. Bij Anderlecht speelden in deze periode spelers als Paul van Himst, Jef Jurion, Wilfried Paus en Laurent Verbiest. In de jaren '60 had Anderlecht nog geen kledingsponsor. Wel had het voetbalshirt een iconisch design. Dit voetbalshirt is door COPA opnieuw uitgebracht. Deze remake heeft hetzelfde ontwerp als het voetbalshirt van de jaren '60. Het shirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de diagonale paarse band van de linker schouder naar de rechter onderkant van het tenue. Dit shirt bevat een ronde hals met een paarse, gevouwen kraag.

Check hieronder nog meer foto's van de nieuwe COPA Football Anderlecht retro voetbalshirts van de jaren '60 en '90.

Anderlecht retro voetbalshirt kopen

Deze nieuwe retro voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in onderstaande winkels. Dit kan voor volwassenen in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van beide retro shirts is € 59,95 en deze tenues kun je natuurlijk ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking als destijds gebruikt. Check ook andere Anderlecht producten in het overzicht hieronder of hiernaast. Directe levering!

Bestel je Anderlecht retro voetbalshirt altijd in deze winkel!