Het nieuwe China thuisshirt en uitshirt 2016-2017 zijn officieel bekend gemaakt door kledingsponsor Nike en de Chinese voetbalbond CFA (Chinese Football Association). In deze nieuwe voetbalshirts speelt China de oefenwedstrijden en kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018, welke plaatst vindt in Rusland. China speelt haar eerste wedstrijden in het nieuwe thuisshirt tegen Hong Kong vandaag. Eerder lanceerden Nike en de Chinese voetbalbond al nieuwe voetbalshirts begin 2015. Omdat Nike in januari kledingsponsor werd van China en het contract van Adidas overnam werden er direct twee nieuwe voetbalshirts gelanceerd. Deze waren gebaseerd op twee al bestaande templates van Nike. Aan de nieuwe voetbalshirts van het Aziatische land is meer aandacht besteed.

China thuisshirt 2016-2017

Het China thuisshirt 2016-2017 is zoals traditioneel het geval is geheel rood en wordt dit jaar gekenmerkt door de dunne horizontale banen over het shirt. Verder is het China shirt uitgerust met een ronde hals met aan de achterkant van de hals een witte band. De witte kleur komt bovendien terug aan de onderkant van de mouwen. De achterkant van het voetbalshirt van China is overigens wel geheel rood. De rechter borst van het nieuwe China shirt is uitgerust met het logo van Nike in het wit en de ander borst bevat het logo van de Chinese voetbalbond. Het nieuwe China thuistenue wordt gecompleteerd door een rood short en rode kousen.

China uitshirt 2016-2017

Het China uitshirt 2016-2017 kent qua template gelijkenissen met het thuisshirt. Wel kent het China uitshirt andere kleuren. Zo is het China uitshirt 2016-2017 overwegend wit en bezit het gouden en rode details.  Ook lopen over de voorzijde van het China uitshirt horizontale grijze strepen. De strepen komen enkel terug op de romp. Verder kent het design een ronde hals, waar gouden en rode details op terugkeren. Deze kleurencombinatie komt ook terug op de bies aan de uiteinden van de mouwen. Tevens loopt langs de zijkanten van het shirt een gouden verticale strip. De rechter borst van het nieuwe China shirt is uitgerust met het logo van Nike in het rood en de ander borst bevat het logo van de Chinese voetbalbond. Het nieuwe China uittenue wordt gecompleteerd door een wit short en witte kousen. Check hieronder de foto's van de nieuwe China voetbalshirts voor 2016-2017.

China voetbalshirt kopen

De nieuwe China voetbalshirts kan je vanaf eind 2015 kopen in de online China shop van Subside Sports. Check bovendien de beschikbare voetbalshirts, retro shirts of t-shirts van het Aziatische land in het overzicht hiernaast!

Heb je een mening over de nieuwe China voetbalshirts? Deel het hieronder!


China -thuisshirt -2015-2016
China -thuis -shirt -2016-2017

China Uitshirt 2016-2017

China Uitshirt 2016-2017 2