18 mei 2020

China thuisshirt 2020-2021

De Chinese voetbalbond en Nike hebben afgelopen weekend het nieuwe China thuisshirt 2020-2021 officieel gelanceerd. Dit tenue wordt door het Chinese mannen voetbalelftal gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in Qatar, inclusief de Nations League wedstrijden. De vrouwen van het Chinese voetbalelftal dragen dit tenue tijdens de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo. Hiervoor dienen de dames van China nog wel af te rekenen met het Zuid Koreaanse voetbalelftal. Deze wedstrijden wordt op een nader te bepalen tijdstip gespeeld. 

China thuis shirt en tenue 2020-2021

Nike is ook dit seizoen weer de kledingsponsor van de ''龙之队Lóng zhī duì.'' Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2015. Het nieuwe China tenue heeft dit seizoen een vrij basic design. Het voetbalshirt is geheel rood en bevat geen print. Wel is het China thuistenue 2020-2021 uitgerust met gele accenten, afkomstig uit de kleuren van de Chinese vlag. De crew neck van het tenue bevat een dunne, gele lijn en ook de zijkanten van het voetbalshirt zijn uitgerust met een gele taping. Deze taping heeft de vorm van een bliksemschicht en is onderdeel van het nieuwe template van Nike. Ook de opening aan de achterkant van de hals is kenmerkend voor het nieuwe template. Het tenue bevat nog meer details. De binnenkant van de hals bevat een print van een gele draak en dit verwijst naar de bijnaam van het Chinese voetbalelftal. Op de rechter schouder staan de initialen van de Chinese voetbalbond (CFA) en de andere schouder bevat ook deze initialen, maar dan in Chinese tekens. De swoosh van Nike prijkt in het wit op de rechterborst en de andere borst is voorzien van het embleem van de Chinese Football Association. Het China thuistenue voor 2020-21 wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten een diagonale, dunne, gele taping. De kousen van het China tenue hebben ook deze kleurencombinatie.

Uiteraard zijn de nieuwe China Nike voetbalshirts door Nike uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check nog meer afbeeldingen van het nieuwe China tenue, dat vanaf maart 2020 tot maart 2022 gedragen wordt door spelers als Wu Lei, Gao Lin, Zheng Zhi, Wei Shihao, Zhang Yuning en andere sterspelers.

China voetbalshirt bestellen

Het China voetbalshirt 2020-2021 kun je vanaf eind deze maand bestellen in de onderstaande winkels. Dit tenue is alleen voor volwassenen beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze shops kun je het China tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer.

Bestel je China voetbalshirt altijd in deze winkel! 

of deze webshop! 

China thuisshirt 2020-2021