13 maart 2019

China vrouwen voetbalshirts 2019-2021

De nieuwe voetbalshirts van de vrouwen van China zijn deze week ook officieel gelanceerd door de voetbalbond van het land en kledingsponsor Nike. In deze nieuwe tenues spelen de dames van China de WK 2019 wedstrijden en overige wedstrijden gedurende de periode 2019-2021. In Frankrijk neemt het Chinese vrouwenvoetbalelftal het in poule B op tegen Duitsland, Spanje en Zuid-Afrika. Het doel van het elftal is om, evenals in 1999, de finale van het WK te behalen. Op een haar na was China wereldkampioen, zij het niet dat de vrouwen van de Verenigde Staten één strafschop meer benutte dan het Chinese elftal. In deze periode waren de dames van China overigens wel vrouw en meesteres op mondiaal niveau. Hieraan hebben de vrouwen van China ook hun bijnaam te danken, de Steel Roses/ de stalen rozen. Dit vormt direct de inspiratie voor het nieuwe uitshirt van de vrouwen.

Wil je het Chinese voetbalelftal aanmoedigen met een voetbalshirt of t-shirt? Bestel het exclusief in deze winkel! 

China vrouwen uitshirt WK 2019

Dit is ook de reden dat we eerst het nieuwe uitshirt van de vrouwen van China bespreken. Het thuisshirt van het Chinese dameselftal is bovendien vrijwel identiek aan de tenues van de mannen. Het uitshirt van de Chinese vrouwen moet ook in het teken staan van de wedergeboorte van het vrouwenelftal. Het shirt is overwegend grijs en bevat een all-over Phoenix print over de body van het shirt. Deze print is een symbool van vrouwelijkheid en deugdzaamheid. De mouwen van het voetbalshirt zijn ook grijs en bevatten de iconische zigzagstrepen van het Vapor template van Nike. De hals van het shirt betreft ook een combinatie van een diagonale en rechte hals. Bovendien is het uitshirt van de vrouwen van China uitgerust met oranje accenten. Deze verwijzen naar de trots van het nationale team. De oranje accenten zijn te vinden in de swoosh van Nike op de rechter borst en het embleem van de voetbalbond op de andere borst. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen en de taping aan de binnenkant van de hals zijn oranje. De binnenkant van de hals bevat ook een print van een feniks en op de achterkant van het shirt staat in de taping de naam van het land. Het uittenue van de vrouwen van China wordt compleet gemaakt door een oranje broekje en oranje kousen.

China vrouwen thuisshirt WK 2019

Het thuisshirt van de vrouwen van China is vrijwel hetzelfde als het thuisshirt van het mannenteam. Dit shirt is rood met opvallende dunne, rode en gele strepen over de mouwen. De gele details komen ook weer terug in de taping aan de binnenkant van de hals. De binnenkant van de hals bevat ook een print van de feniks en de achterkant van het shirt bevat de naam van het land. De logo's van de voetbalbond en Nike prijken in het geel op de borst en verder is ook dit tenue uitgerust met de Vapor hals van Nike. Een wit broekje en rode kousen met gele details maken het thuistenue compleet. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe tenues van het Chinese vrouwenelftal. Deze tenues worden vanaf nu gedragen door speelsters als Wang Shuang, Wang Shanshan, Gu Yasho, Wu Haiyan, Zhao Rong en nog meer speelsters.

China vrouwen voetbalshirt kopen

De nieuwe China vrouwen voetbalshirts kun je vanaf medio mei kopen in de onderstaande winkels. De shirts zijn beschikbaar in de maten XS, S, M, L en XL en hebben een prijs van € 84,95. In deze shops heb je de mogelijkheid je China tenue te laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook goedkope t-shirts en hoodies! Directe levering gegarandeerd!

Bestel je China voetbalshirt altijd in deze winkel!