4 oktober 2016

CF Monterrey pink ribbon voetbalshirt 2016-2017

Ook de Mexicaanse club Rayados Monterrey lanceerde afgelopen weekend een speciaal shirt, welke in het teken staat van oktober als ''pink ribbon'' of ''breast cancer awareness'' maand. Dit betreft een roze editie van het thuisshirt van de club, waarin Monterrey de komende maand een aantal uitwedstrijden in Mexico zal spelen in de Mexicaanse Liga BX. Het shirt maakte afgelopen weekend haar debuut in de wedstrijd tegen Club America. We bespreken hieronder het design van het shirt dat deel uitmaakt van een speciaal project van PUMA: ''Project PINK.''

Het nieuwe Monterrey shirt wordt gekenmerkt door de witte en roze verticale banen over het shirt. De roze banen zijn op het thuisshirt van de club, die haar thuiswedstrijden speelt in het Estadio BBVA Bancomer, normaliter blauw. Verder is het nieuwe ''Project Pink'' shirt van Monterrey uitgerust met een kleine witte v-hals en gevouwen kraag, waarop ook roze details aanwezig zijn. Over de schouders en mouwen loopt een witte strip met subtiele roze lijntjes. DE rechter borst bevat het logo van PUMA en de linker borst is uitgerust met het logo van de club. Dit logo is in totaal uitgerust met zeven sterren. Vier van deze sterren verwijzen naar de kampioenschappen van de club en de drie andere sterren verwijzen naar het winnen van de Champions League in Midden-Amerika in 2011, 2012 en 2013. Deze editie van het kampioenenbal heet de CONCACAF Champions League. Het logo van kledingsponsor PUMA staat ook nog eens op beide mouwen. Zoals we van Midden en Zuid Amerikaanse clubs gewend zijn, staan er verschillende sponsorlogo's op het shirt. BBVA Bancomer staat als hoofdsponsor op het midden van het roze voetbalshirt. Verder is de onderkant van het trikot uitgerust met het pink ribbon teken. Het nieuwe tenue wordt gecompleteerd door een wit broekje en witte kousen met roze details. Check hieronder de foto's van de shirts waarin sterren als Cardona, Mori en Elis de komende maand zullen spelen! 

Vooralsnog betreft dit shirt een limited edtion voetbalshirt van de club, welke maar beperkt te koop is in de clubshop van de Mexicaanse club. Andere voetbalshirts van Mexicaanse clubs of Zuid en Noord Amerikaanse clubs scoor je in deze SHOP!

Cf -monterrey -shirt -2016-2017