8 november 2019

Belgische voetbalbond lanceert nieuw KBVB logo

De Koninklijke voetbalbond van België, de KBVB, heeft vandaag een nieuw logo gelanceerd. De voetbalbond bestaat in 2020 125 jaar en dus vond men het tijd om een nieuw embleem te presenteren. Dit logo wordt vanaf nu gebruikt in alle uitingen van de voetbalbond, dus ook op de nieuwe Euro 2020 voetbalshirts van de Rode Duivels. Niet alleen het logo van de Royal Belgian Football Association heeft een metamorfose ondergaan. Ook de logo's van de drie andere merken van de KBVB hebben een nieuw logo gekregen. Dit betreffen de logo's van de Red Devils, de Red Flames en de 1895 Official Belgian Fan Club.

Het logo van de KBVB heeft geen radicale verandering ondergaan. Wel ziet het embleem van de voetbalbond er wat moderner uit. Waar de Belgische driekleur in het vorige logo prominent aanwezig was, zijn de zwarte, gele en rode baan nu verplaatst naar de linkerkant van het logo. Naast deze driekleur bevindt zich een halve cirkel, welke samen met de drie banen van de Belgische vlag de letter B van België vormt. Het vorige logo van de voetbalbond bevatte de letters URBSFA KBVB (voluit Union Royale Belge des Sociétés de Football-Association/ Koninklijke Belgische Voetbalbond). Met het nieuwe logo heeft de bond zich een wat meer internationale uitstraling verschaft. In het nieuwe embleem van de voetbalbond staat de naam van de bond namelijk in het Engels: Royal Belgian FA – 1895. Deze letters hebben bovendien ene wat moderner lettertype. De omranding van het schild is goud en hetzelfde geldt voor de kroon boven het logo en de lauwerkrans onder het logo. Ook de kroon en de lauwerkrans hebben een wat subtieler en moderner design dan in het vorige logo. Dit logo staat vanaf nu op de voetbalshirts en trainingskleding van de Rode Duivels.

Manu Leroy, Marketing & Communicatiedirecteur bij de KBVB reageert op de nieuwe logo's: ''Door de jaren heen heeft de Voetbalbond heel wat nieuwe merken ontwikkeld: Red Devils, Red Flames en 1895. Die kregen telkens een eigen logo dat volledig losstond van de stijl van de KBVB. Daardoor is een duidelijke visuele identiteit zoekgeraakt. In het kader van onze 125ste verjaardag, lanceren we dus een nieuwe branding met vier nieuwe opgefriste logo’s om de grote familie die we zijn ook visueel weer te geven. De klare lijn-stijl van striptekenaar Hergé maakt onze nieuwe identiteit op en top Belgisch.''

Check hieronder ook een afbeelding van alle nieuwe KBVB logo's. Wil je het nieuwe Euro 2020 voetbalshirt van de Rode Duivels bestellen? Dit kan exclusief in deze winkel of deze SHOP!