Het nieuwe Australië uitshirt is officieel gepresenteerd door de Australische voetbalbond FFA en kledingsponsor Nike. In het nieuwe Australië voetbalshirt spelen de Socceroos de uitwedstrijden ter voorbereiding op het WK, de uitwedstrijden tijdens het WK van 2014 in Brazilië en de overige wedstrijden op vreemde bodem tijdens het seizoen 2014-2015. Australië is ingedeeld in poule B en strijdt met het Nederlands Elftal, Spanje en Chili om een plaats bij de laatste 16. Het nieuwe Australië uitshirt heeft hetzelfde template als het thuisshirt van The Socceroos. Het uitshirt is overwegend navy blauw en wordt gekenmerkt door de gouden gevouwen kraag met een rechte hals en daaronder een goud v-design. Het Australië uitshirt is gebaseerd op het Australië uitshirt van 40 jaar terug. Toen wist Australië zich voor het eerste te plaatsen voor een WK, dat toen plaats vond in West-Duitsland. Ook de onderkant van de mouwen bevatten een gouden bies. Deze kleur oogt stylisch en modern en refereert tevens aan het Nationale Australische voetbalteam van 1974.

De rechter borst bevat het logo van Nike en de linker borst bevat het embleem van de Australische voetbalbond FFA (Football Federation Australia). Deze badge is een combinatie van het logo van de FFA en the Coat of Arms,. Dit is het officiële symbool van het land Australië. Het nieuwe Australië tenue wordt gecompleteerd door een navy blauw voetbalbroekje en navy blauwe kousen. Op het short staan bovendien de logo's van de Australische voetbalbond en Nike op de pijpen. De kousen bevatten alleen de swoosh van Nike.  Check hieronder de officiële foto's van de nieuwe Australië 2014-2015 uitshirts. De nieuwe Australië WK thuisshirts, uitshirts, retro shirts, N98 jackets en t-shirts kan je nu al kopen in de online voetbalshop van Subside Sports! Inclusief de officiële printing van een aantal sterspelers en 10% korting!

Koop het hier en geef hieronder je mening!

Australie Uitshirt WK 2014

Australië Uitshirt 2014-2015

Australie WK 2014 Voetbalshirt

Extra informatie Nike WK voetbalshirt

s
De Australië  WK voetbalshirts zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van alle WK landen is gemaakt van recycled polyester. De Australië voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron foto's: news.nike.com