17 februari 2014

Australië thuisshirt WK 2014-2015

Het nieuwe Australië WK 2014 thuisshirt is vandaag officieel bekend gemaakt door teamkledingsponsor Nike en de Australische voetbalbond, de FFA (Football Federation Australia). In dit voetbalshirt speelt het nationale elftal van Australië de thuiswedstrijden tijdens het WK van 2014 en de overige thuiswedstrijden gedurende de periode 2014-2015. Het is pas de vierde keer dat het nationale elftal van Australië aan een WK deelneemt. Eerder was dit in 1974, 2006 en 2010 het geval. Australië is tijdens het WK ingedeeld in poule B en strijdt met het Nederlands Elftal, Spanje en Chili om een ticket naar de volgende ronde. Het nieuwe Australië thuisshirt combineert een voetbalshirt om optimaal in te presteren met een design dat de spirit en de uniciteit van het land benadrukt. Het nieuwe voetbalshirt is daarnaast gebaseerd op het voetbalshirt van het land in 1974. Het Australië thuisshirt is traditioneel overwegend geel, dezelfde kleur als het nationale elftal van Australië had in 1974. Dit was de eerste keer dat het nationale elftal van Australië de eindronde van een WK behaalde. Een succes werd het niet. In een poule met Oost Duitsland, West Duitsland en Chili werd het land laatste met slechts één punt. Alleen tegen Chili wist het land met 1-1 gelijk te spelen. De spelers van deze generatie worden nog steeds gezien als pioniers en helden in Australië. Verder is het voetbalshirt voorzien van een opstaande groene kraag met v-design daaronder, een zogenaamde ''Johnny kraag''. Deze kraag had het nationale elftal ook in 1974. Ook het logo van de Australische voetbalbond op de linker borst heeft dezelfde vorm als het logo van de voetbalbond op het voetbalshirt van 1974.

Dit logo wordt gekenmerkt door de zogenaamde 'coat of arms', een belangrijk symbool van het land. De binnenkant van de kraag is bovendien voorzien van het logo van de Australische voetbalbond en bevat daarnaast de tekst: “We Socceroos can do the impossible.” Dit is een beroemde uitspraak van de aanvoerder van het elftal in 1974, Peter Wilson. De rechter borst van het Australië voetbalshirt is voorzien van het logo van Nike in de kleur groen. Het nieuwe Australië thuistenue wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje met daarop het logo van de voetbalbond van Australië en het logo van Nike. De kousen zijn geheel wit met een groene swoosh van Nike. Check hieronder de foto's van het nieuwe Australië thuisshirt 2014-2015. Deze voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de Australië retro shirts, N98 jackets, trainingsjacks, t-shirts en andere Australië merchandising. Inclusief officiële printing en 10% korting!

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

Extra informatie Nike WK voetbalshirts
Alle Nike WK voetbalshirts zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van alle WK landen is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Australië Thuisshirt WK 2014 (1)

Australië Thuisshirt 2014-2015

Australië Thuisshirt WK 2014

Australië Thuisshirt 2015

Australië Voetbalshirt 2014-2015

Bron foto's: 
news.nike.com