Atlanta United 3e voetbalshirt 2023-2024 eerbetoon aan jaren '90!

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Atlanta United een 3e voetbalshirt. Dit nieuwe voetbalshirt werd vandaag in samenwerking met kledingsponsor adidas officieel het Atlanta United 3e voetbalshirt 2023-2024 officieel gepresenteerd. In dit voetbalshirt speelt de Amerikaanse voetbalclub de Major League Soccer uitwedstrijden tijdens het seizoen 2023-2024. Het 3e shirt is namelijk het alternatief voor het Atlanta United uitshirt 2023-2024. Een aantal clubs in de Major League Soccer heeft dit seizoen een 3e voetbalshirt. Deze week presenteerden adidas en de Amerikaanse voetbalclub ook het New York City 3e voetbalshirt!

Terug naar het Atlanta van de jaren '90! 

Zoals ieder Major League Soccer voetbalshirt heeft het nieuwe tenue van Atlanta United ook een titel gekregen. Het voetbalshirt is omgedoopt tot het ''404 KIT''. Het voetbalshirt is namelijk geïnspireerd door de gouden jaren '90 van de stad Atlanta en de rijke historie en cultuur van de stad. Het voetbalshirt is zwart en bevat een speciaal patroon van de letters van de club ATL en UTD in een graffity stijl in de kleuren blauw en groen. Alle kleuren van het voetbalshirt staan symbool voor de heritage van de club of de stad. De kleur zwart vertegenwoordigt het historische verleden en de erfenis van de stad, blauw staat symbool voor de uitgebreide mogelijkheden die de stad biedt en de kleur groen is een knipoog naar de creatieve energie van de jaren '90! Ook dit voetbalshirt heeft verschillende details. De binnenkant van de hals is uitgerust met een label, verwijzend naar de autocultuur, de muziek en de jeugd, die historisch gezien de stichters waren van de zwarte hogescholen en universiteiten en een culturele beweging in de straten van Atlanta op gang brachten in de jaren '90. De tekst in de nek op de achterkant van het voetbalshirt (Atlanta Influences Everything) is hier ook een verwijzing naar. Alle logo's op het voetbalshirt zijn wit of wit/zwart. De rechterborst bevat het adidas performance logo en de linkerborst het logo van de club. Dit betreft een monochroom logo. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: zwart/wit. Ook de MLS badge op de linkermouw is zwart/wit. Op het midden van het voetbalshirt staat hoofdsponsor American Family Insurance, de linkermouw bevat het logo van AppleTV en de rechtermouw het logo van Pimont. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met witte adidas strepen en dit is ook de kleurencombinatie van de sokken.

Garth Lagerwey, CEO van Atlanta United, reageert enthousiast op het design van het nieuwe Atlanta United voetbalshirt: ''We zijn erg trots op de lancering van het '404 Kit'. De jaren '90 was een periode van transformatie van de stad. Het was de periode waarin de stad veranderde van een lokale stand naar een snelgroeiende internationale stad. Met dit tenue vertegenwoordigen we de kunst, muziek en cultuur van de jaren '90 in de stad!''

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

Atlanta United 3e voetbalshirt bestellen

Het adidas Atlanta United 3e voetbalshirt 2023-2024 kun je vanaf deze maand bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen heeft het voetbalshirt (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) een prijs van € 99,95. Check in deze winkels ook andere Major League Soccer voetbalshirts. 

Bestel dit voetbalshirt direct in deze fanshop

of de officiële adidas SHOP! 

Atlanta United 3e voetbalshirt 2023-2024 eerbetoon aan jaren '90!
Atlanta United 3e voetbalshirt 2023-2024 eerbetoon aan jaren '90!
Atlanta United 3e voetbalshirt 2023-2024 eerbetoon aan jaren '90!
Atlanta United 3e voetbalshirt 2023-2024 eerbetoon aan jaren '90!
Atlanta United 3e voetbalshirt 2023-2024 eerbetoon aan jaren '90!
Atlanta United 3e voetbalshirt 2023-2024 eerbetoon aan jaren '90!