18 februari 2016

Argentinië 1970's COPA line up t-shirt

COPA heeft de nieuwe SS2016 collectie gelanceerd met weer allemaal fantastische designs. In dit blog bespreken we het fantastische Argentinië t-shirt. Dit is het COPA Football t-shirt met fotoprint van de Argentijnse voetbalploeg die zich opstellen in een rij voor een interland. Voor de wedstrijd staan de spelers netjes in een rij te wachten op de wedstrijd. Voor een interland wordt het volkslied gespeeld en de meeste spelers zingen dit luidkeels mee, dit omdat ze het een eer vinden om voor volk en vaderland te spelen. De aanvoerder is de eerste speler die het veld betreed met achter hem zijn medespelers. In de line-up staat de aanvoerder ook altijd naast de scheidsrechters. Daarna worden de handen geschut en kan de wedstrijd worden afgetrapt.

De foto op dit shirt van de Argentijnse line up is genomen in de jaren '70, om precies te zijn op 5 juni 1977. Argentinië speelt een oefenwedstrijd tegen West-Duitsland in Buenos Aires, La Bombonera, voor 63.000 toeschouwers. De wedstrijd staat onder leiding van de Braziliaan Arnaldo David Cear Coelho. De vriendschappelijke wedstrijd eindigt in 1-3 voor de West-Duitsers. Doelpuntenmaker voor de Argentijnen is Daniel Passarella, voor West-Duitsland scoorden Klaus Fischer (2 keer) en Bern Hölzenbein. De coach van Argenintië was Cesar Luis Menotti. Bij West-Duitsland deden onder andere Berti Vogts, Karl-Heinz Rummenigge en Felix Magath mee.

Op de foto staan de volgende Argentijnse spelers van links naar rechts afgebeeld: Jorge Omar Carrascosa (aanvoerder), Américo Ruben Gallego, Leopoldo Jacinto Luque, Daniel Ricardo Bertoni, Osvaldo Cesar Ardiles, Daniel Alberto Passarella, Jorge Mario Olguín, Vicente Ruben Pernia, Hugo Orlando Gatti, Ricardo Julio Villa, Omar Ruben Larrosa. De spelers dragen het blauw met wit horizontaal gestreepte voetbalshirt, zwarte broekjes en witte kousen.

Dit was de vierde ontmoeting tussen beide ploegen en de eerste keer op Argentijnse grond. De wedstrijd was onderdeel van een tour van de West-Duitsers door Midden- en Zuid-Amerika. Andere wedstrijden werden er gespeeld tegen Urugauay (0-2), Brazilië (1-1) en Mexico (2-2). Voor Argenintië was de wedstrijd tegen West-Duitsland onderdeel op de voorbereiding van het WK in 1978. Het WK van 1978 in eigen land zou voor de Argentijnen een groot succes blijken. Argentinië zou de finale halen en het daarin opnemen tegen Nederland. De Argentijnen blijken over de langste adem te beschikken en winnen na verlenging met 1-3 van Nederland. Voor Nederland scoorde Nanninga en voor Argentinië scoorde Kempes twee keer en Bertoni. Voor Argentinië zou dit de eerste WK titel betekenen.

Het Argentinie 1970's All Over T-Shirt is voor slechts € 34,95 te bestellen via sportus.nl. Klik hier om het COPA Football shirt te bestellen. Of check hier meer dan 100 andere COPA t-shirts met voetbal print. Directe levering en gratis verzending boven de € 50,-!

6678 Argentina 70's All Over 1

6678 Argentina 70's All Over 5

6678 Argentina 70's All Over 2