14 september 2015

adidas Originals lanceert unieke Beckenbauer collectie

adidas Originals heeft ter ere van de zeventigste verjaardag van Franz Beckenabauer een speciale collectie gelanceerd, die geheel in het teken staat van 'der Kaiser'. Deze zogenaamde adidas Originals X Beckenbauer pack is een ode aan de imposante spelers- en trainerscarriere van Beckenbauer. De nieuwe collectie bevat namelijk retro voetbalshirts, jacks, sweaters en trainingspakken of joggingspakken die geïnspireerd zijn door de voetbalshirts, jacks en trainingspakken die Beckenbauer droeg tijdens zijn carriere als speler bij onder andere Bayern München, New York Cosmos en het nationale elftal van Duitsland. Bovendien bevat de nieuwe collectie een aantal items die geïnspireerd zijn door de shirts die het nationale elftal van Duitsland droeg onder het bewind van Der Kaiser. Dit betreft onder andere het shirt dat Duitsland droeg tijdens het legendarische jaar 1990, het jaar waarin die Mannschaft wereldkampioen werd. Uiteraard mag het zogenaamde adidas Originals Beckenbauer trainingsjack of trainingspack (welke door Adidas al in 1967 werd gelanceerd), niet ontbreken in deze collectie. In het navolgende bespreken we een aantal shirts of jacks uit de nieuwste adidas Originals X Beckenbauer pack.

Beckenbauer adidas Originals Bayern München trainingsjack

De nieuwe adidas Originals X Beckenbauer collectie bevat allereerst een retro jack, gebaseerd op de trainingsjacks en voetbalshirts die Bayern München droeg in 1969 en 1970. In 1969 werd de club kampioen van de Bundesliga en won het ten koste van Schalke 04 de FFB Pokal. In het seizoen 1969-1970 werd het Bayern München thuisshirt gekenmerkt door de rode en witte verticale banen over het shirt. Dit design komt terug in het nieuwste adidas Originals Beckenbauer track jacket. Dit jack bevat ook verticale strepen in deze kleuren en is op de linker borst het logo van adidas Originals. De achterkant van het jack bevat net onder de kraag een verwijzing naar het succesvolle jaar 1969. Dit jack is ook in een zwart/witte versie door Adidas opnieuw gelanceerd. Beckenbauer speelde van 1964 tot 1977 meer dan 400 wedstrijden voor Bayern München. Met FC Bayern won Der Kaiser 3 keer de Europa Cup I in 1974, 1975 en 1976, werd hij vier keer kampioen en won hij vier keer de DFB Pokal.

Beckenbauer New York Cosmos retro shirts

Na Bayern München vertrok de Duitse libero naar de Verenigde Staten waar hij van 1977 tot 1980 meer dan 100 wedstrijden speelde. Ook dit was voor Beckenbauer een succesvolle periode. Zowel in 1977 als in 1979 en 1980 werd der Kaiser kampioen met New York Cosmos en speelde daar onder andere samen met Neeskens, Rijsbergen, Pele en Chinaglia. Ook ter ere van deze periode heeft adidas twee nieuwe retro shirts gelanceerd. Deze retro shirts zijn gebaseerd op de voetbalshirts van New York Cosmos in deze periode. Het retro shirt dat gebaseerd is op het New York Cosmos thuisshirt van destijds is groen met een witte v-hals en brede gevouwen kraag en bevat op de borst het nummer van Beckenbauer: 6. De naam en het nummer van Der Kaiser komen bovendien terug op de achterkant van het shirt. Het retro uitshirt van New York Cosmos is wit met een groene v-hals en gevouwen kraag en bevat ook de naam en het nummer van Beckenbauer. Deze retro shirts hebben slechts een prijs van € 45,-!

adidas Originals Duitsland retro voetbalshirt 1990 en 1974

Na de periode bij New York Cosmos speelde Beckenbauer nog twee jaar bij HSV om vervolgens voor één seizoen terug te keren naar New York en daar zijn actieve spelerscarrière te beeindigen. Van 1984 tot 1990 was Der Kaiser acties als bondscoach van het nationale elftal van Duitsland. De grootste mijlpaal in deze periode was het winnen van het WK van 1990 in Italië. In de finale in het Stadio Olimpico in Rome won Die Mannschaft met 1-0 van Argentinië door een doelpunt van Brehme. Destijds werden de voetbalshirts van het nationale elftal van Duitsland gekenmerkt door drie flitsende strepen in de kleuren van de Duitse vlag (zwart, rood en geel) over de borst. Ook dit shirt is als ode aan Der Kaiser opnieuw gelanceerd en bevat ook de drie flitsende strepen over de borst. Verder bevat dit shirt een ronde hals en de drie bekende strepen van adidas over de schouders en mouwen. De linker borst is uitgerust met het logo van de DFB en de andere borst bevat de adidas trefoil. Ter ere van de imposante interlandcarrière van Beckenbauer heeft adidas ook een speciaal aanvoerdersshirt gelanceerd, gebaseerd op de Duitsland voetbalshirts in de jaren '70 en dan vooral het shirt van 1974, het jaar waarin West-Duitsland ten koste van het Nederlands Elftal wereldkampioen werd. Dit retro shirt is wit met een zwarte hals een een zwart/witte aanvoerdersband met daarin ''spielfuhrer'', wat aanvoerder betekent. Beckenbauer speelde in totaal 103 interlands, waarin hij veertien keer scoorde.

Beckenbauer adidas Originals track jacks

Allerlaatst mogen de adidas Originals Beckenbauer track jacks en trainingspakken niet ontbreken in de collectie. Deze speciale trainingspakken en trainingsjacks werden voor het eerst in 1967 door Adidas gelanceerd en heeft het Duitse sportmerk opnieuw op de markt gebracht in het rood en navy blauw. Zowel het jack als het pak wordt gekenmerkt door de retro uitstraling. Het jack heeft een prijs van € 85,- en de trainingsbroek heeft een prijs van € 75,-. Zowel het jack als de trainingsbroek bevat de kenmerkende drie strepen van Adidas. Check hieronder de foto's van alle items uit het adidas Originals X Beckenbauer pack, waartoe ook verschillende t-shirts, sweaters, beanies en andere items behoren. De sweaters en t-shirts bevatten legendarische uitspraken van der Kaiser!

Alle items uit de nieuwe adidas Originals X Beckenbauer pack kan je vanaf nu kopen in de online adidas Originals shop. Dit kan al vanaf een prijs van slechts € 25,- tot een prijs van € 100,-. Alle items uit deze collectie zijn op voorraad. Directe levering en gratis verzending. 

Koop het hier... en deel hieronder je mening!Bayern -munchen -beckenbauer -jack -1969


Adidas -originals -duitsland -1990-retro -shirt

Beckenbauer -Duitsland -1974-retro -shirt

New -york -cosmos -retro -shirt -adidas