9 april 2018

adidas Originals Colombia 1990 voetbalshirt en tenue

Het WK is in aantocht en het Duitse sportmerk adidas heeft nu ook een adidas Original lijn gelanceerd. Tot deze collectie hoort ook een retro shirt van Colombia. Het thuisshirt van Colombia voor het WK in Rusland is gebaseerd op het shirt van 1990. Daarom heeft adidas ervoor gekozen om het shirt van 1990 opnieuw uit te brengen. Het shirt van het Zuid-Amerikaanse land heeft precies hetzelfde design als het shirt van 28 jaar geleden. Ben je benieuwd naar de details van dit gave Retro shirt van Colombia? Check het hieronder!

adidas Originals Colombia voetbalshirt en tenue 1990

Adidas is sinds 2011 de trotste sponsor van het nationaal elftal van Colombia. Deze taak gaat het Duitse sportmerk ook nog zeker tot en met 2022 vervullen. Ook in het verleden is adidas al de kledingsponsor van de Colombiaanse voetbalbond geweest, zo ook in 1990, het jaar waarin dit te gave shirt officieel gedragen werd. 1990 was ook het jaar waarin Colombia voor het eerste de groepsfase van het WK overleefde. In de achtste finale was Kameroen echter na verlenging te sterk voor de spelers van het Colombiaanse elftal. Tijdens dit toernooi speelden er grote spelers voor het Zuid-Amerikaanse land, onder anderen Carlos Valderrama, Freddy Rincón, René Higuita en Andrés Escobar verdedigde toen der tijd de kleuren van het land.

Het adidas Originals Colombia 1990 retro shirt heeft hetzelfde design als het thuisshirt voor het WK van 2018 in Rusland. Het shirt is geel, met versierde adidas strepen ter hoogte van de oksels. Op het shirt bevinden zich twee rode banen met in het midden een donkerblauwe baan. Ook op de schouders van het shirt zijn de 3 bekende adidas strepen terug te vinden. De hals van het shirt is erg rond. Deze kraag is uitgerust met erg dunne rode en gele lijnen. Natuurlijk mag het adidas Originals logo niet ontbreken op dit shirt. Op de rechterkant van de borst staat het zogeheten trefoil logo. Dit logo werd tot 1997 gebruikt als hét logo van het Duitse sportmerk. Hierna werd echter het adidas performance logo geïntroduceerd. Dit is het logo wat op dit moment nog steeds op de voetbalshirts van adidas terug te vinden is. Op de rechterkant van de borst is het logo van de Colombiaanse voetbalbond geplaatst. Colombia heeft natuurlijk een rijke geschiedenis in het voetbal. De ploeg won in 2001 de Copa América. Ook deed het land al 5 keer mee aan het WK en 19 keer aan de Copa América. Op de achterkant van het retro shirt van Colombia staat het rugnummer 10. Tijdens het WK in 1990 werd rugnummer 10 gedragen door de aanvoerder van het Colombiaanse elftal, Carlos Valderrama. Valderrama was één van de topspelers van het Colombiaanse elftal. Hij speelde 111 interlands en scoorde in deze wedstrijden 11 doelpunten.

De Colombiaanse voetbalbond en adidas hebben niet alleen het shirt van 1990 uitgebracht. Ook is er een bijpassend broekje gelanceerd. Dit broekje is volledig in stijl van 1990 op de markt gebracht. Het broekje is namelijk super kort en reikt niet verder dan de heupen. Ook op het broekje is het logo van adidas, de Colombiaanse voetbalbond en het nummer 10 te zien. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het van het retro shirt van Colombia. Check ook het nieuwe uitshirt voor het WK.

adidas Originals Colombia voetbalshirt bestellen

Het retro shirt van Colombia is vanaf nu te bestellen voor volwassenen in de onderstaande webshop. Het shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het shirt is € 89,95. Ook het broekje is te koop deze kost € 39.95. Wil je andere producten van het nationale elftal van Colombia bestellen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder! Directe levering gegarandeerd!

Bestel je nieuwe Colombia retroshirt in DEZE SHOP

Of bestel je Colombia fan artikelen in DEZE WINKEL