6 november 2017

Colombia thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Colombia voetbalshirt voor 2018-2019 is vandaag officieel bekend gemaakt door de voetbalbond en kledingsponsor adidas. In dit nieuwe thuisshirt speelt het nationale elftal de wedstrijden tijdens het WK van 2018 en de wedstrijden om de Copa America in 2019, welke plaats vindt in Brazilië. Het Duitse sportmerk adidas is komende jaargang weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe Colombia shirt. Het Duitse sportmerk is sinds 2011 kledingsponsor van het nationale elftal en de vertegenwoordigende elftallen en het contract tussen beide partijen loopt in ieder geval nog tot 2022. Check hieronder de details van het nieuwe shirt van het Colombiaanse voetbalelftal.

Colombia voetbalshirt en tenue WK 2018

Het nieuwe Colombia voetbalshirt voor 2018-2019 is geïnspireerd door het shirt waarin de Zuid Amerikanen tijdens het WK van 1990 in Italië speelden. Destijds werd het land in de achtste finales uitgeschakeld door Kameroen, dat na verlenging met 2-1 won door twee doelpunten van Roger Milla. Sterren van het Colombiaanse voetbalelftal waren onder anderen Higuita, Escobar, Alvarez, Rincon en natuurlijk aanvoerder Valderrama. Ook destijds verzorgde adidas de tenues van ''Los Cafeteros.''

Het nieuwe shirt is evenals in 1990 overwegend geel en wordt gekenmerkt door de drie diagonale adidas strepen ter hoogte van de oksels. Deze diagonale strepen zijn geheel in stijl van de andere kleuren van de Colombiaanse vlag. Hier bevinden zich twee rode banen en een blauwe baan. Beide banen bevatten zwarte verticale lijnen, waardoor de banen een echt retro design hebben. Op de schouders bevinden zich bovendien drie dunne adidas trademark strepen en deze kleur komt ook weer terug in de ronde hals met klein v-design. De mouwen zijn geheel geel en bevatten aan de onderkant een brede bies, wat de vintage uitstraling van het tenue versterkt. De rechter borst is uitgerust met het adidas performance logo in het navy blauw en de andere borst bevat het logo van de Colombiaanse voetbalbond: Federación Colombiana de Fútbol (FCF). Op de achterkant van het nieuwe tenue prijkt aan de bovenkant een speciaal detail. Hier is namelijk de tekst: ''Unidos Por Un Pais'' (eenheid binnen het land) verwerkt. Dit is de leus van het nationale elftal. Het nieuwe Colombia tenue wordt compleet gemaakt door een navy blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten gele adidas strepen. Op de shorts staan ook uitingen van adidas en de voetbalbond. De kousen van het tenue zijn overwegend rood met aan de bovenkant drie gele adidas stripes, Op de kousen staan ook weer het performance logo van het Duitse sportmerk en de initialen van de bond: FCF. 

Zoals alle tenues van adidas zijn deze nieuwe voetbalshirts ook uitgerust met de adidas Climalite technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Vanaf nuschitteren spelers als James Rodriguez, Davinson Sanchez, Falcao, Cuadrado, Bacca, Gutrierrez, Cardona en andere sterren in dit nieuwe tenue. Check ook het WK 2018 uitshirt van het Colombiaanse voetbalelftal.  Beide voetbalshirts worden tot en met eind 2019 gedragen. In december 2019 of begin 2020 lanceert adidas weer nieuwe voetbalshirts voor het nationale elftal. 

Colombia voetbalshirt kopen

Het nieuwe Colombia WK 2018 voetbalshirt kan je vanaf nu kopen in de onderstaande online shops. De prijs van het shirt voor volwassenen is € 84,95 en voor kinderen ongeveer € 69,95. In deze shops kan je het nieuwe Colombia shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere of goedkopere Colombia producten kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop de nieuwste Colombia shirt altijd in deze online winkel (inclusief goedkope t-shirts en bedrukking)

of in deze SHOP

of in deze winkel!