adidas lanceert nieuwe bedrukking voor 2019-2020

We hebben weer een leuk nieuwtje. Na ruim een jaar verandert adidas namelijk het lettertype van de officiële bedrukkingen voor de nationale teams, die het Duitse sportmerk onder haar hoede heeft. Dit betreft de bedrukking van de namen en nummers van de spelers op het tenue. Het nummer van de spelers staat zowel op de broekjes als op de borst en achterkant van het voetbalshirt en de namen staan alleen op de achterkant van de tenues. Adidas is onder andere kledingsponsor van landen als Duitsland, Spanje, Argentinië, Mexico, Japan en Colombia en de bedrukkingen van deze teams veranderen vanaf aankomende zomer. De reden hiervan zou zijn dat de bedrukking die deze landen momenteel op de tenues dragen te onduidelijk zouden zijn.

Dit betreft de bedrukking die we ook kennen van het WK in Rusland. Deze bedrukkingen was door adidas geïnspireerd door een echt Russisch/ Sovjet lettertype. Deze bedrukking had een wat blokkige stijl en bevatte geen rondingen, waardoor sommige rugnummers en letters teveel op elkaar leken. Er was bijvoorbeeld verwarring over het verschil tussen de letters A & R en de X en K. Adidas wil deze verwarring vanaf komende zomer wegnemen en brengt daarom binnenkort een nieuwe bedrukking uit. De stijl van deze printing heeft een algemene stijl met moderne letters en cijfers. Deze printing bevat geen 90 graden lijnen meer en in de rugnummers lopen ook geen lijnen meer. Deze nieuwe bedrukking wordt alleen door teams gedragen die een nieuw shirt krijgen. Medio maart lanceert adidas bijvoorbeeld de nieuwe tenues van Mexico, Colombia en Argentinië voor de Copa America 2019 in Brazilië. Europese landen als Duitsland, Spanje en Rusland krijgen pas weer in november/december een nieuw tenue en vanaf dan verschijnt de nieuwe bedrukking op de tenues van deze landen. Tot die tijd dragen deze landen de oude adidas bedrukking!

Check hieronder de foto’s van de nieuwe adidas bedrukking voor 2019-2020. Zodra deze officieel gelanceerd wordt door adidas hebben we weer nieuws! Wil je een voetbalshirt met officiële bedrukking bestellen? Koop het exclusief in deze SHOP!