4 januari 2019

adidas lanceert heerlijk jaren '90 Towning voetbalshirt

Collabs, fashion, special edition voetbalshirts, 2019 is lekker begonnen. Met lancering van voetbalshirts van clubs en landen is het in januari traditioneel wat rustiger, waardoor er voldoende tijd is voor de releases van special edition voetbalshirt. Vandaag heeft adidas er weer zo’n een en wel een shirt die geïnspireerd is door de kleding van de die hard supporters in de jaren ’80 en ’90. Door adi wordt het nieuwe shirt het ‘’Towning Jersey’’ genoemd. Uiteraard heeft dit modieuze voetbalshirt het soms foute, maar ook heerlijke casual design! Check it out!

Dit throwback voetbalshirt brengt ons vooral terug naar de Italiaanse mode in de jaren ’90 en heeft een design dat veel shirts in die periode hebben. Een aantal adidas voetbalshirts van het WK in Rusland hadden ook al dit echte vintage design (met als beste voorbeeld het uitshirt van Die Mannschaft) en adidas borduurt ook dit jaar weer lekker verder op deze stijl! Het Towning voetbalshirt heeft een echte streetwear look, waardoor het vooral bedoeld is om op straat de blits maken. Genoeg complimenten over het design, eerst dat shirt maar bespreken. Het shirt wordt namelijk gekenmerkt door een all-over print van ruiten over de voorkant en achterkant van het shirt. Deze ruiten zijn een combinatie van blauw, groen en zwart en zijn op hun beurt ook weer verdeeld in diagonale banen. Adidas geeft zelf aan dat deze print is geïnspireerd door computer-graphics, die in de jaren '90 natuurlijk in opkomst waren. De zwarte accenten zijn ook weer te vinden in de ronde hals en in de bies aan de onderkant van de mouwen. De drie adi stripes staan ook op dit voetbalshirt weer op de schouders en mouwen en zijn wit. Adidas heeft op het shirt ook nog een opvallende knipoog naar haar trademark stripes aangebracht. Op de rechterborst prijkt namelijk drie keer het cijfer 3. De andere borst bevat het adi Originals logo en op het midden van het shirt staat de naam van het merk in een Romeins lettertype. Het kan ook eigenlijk niet anders dan dat de naam van het merk geflankeerd wordt door twee pilaren! Over het materiaal van het shirt heeft adidas ook nagedacht. Net als in de jaren '90 is het shirt gemaakt van een wat zwaarder polyester. Heritage it is! 

Wij kunnen geen genoeg krijgen van deze vette jaren ’90 voetbalshirts. Zeker niet als deze onder het label van adi Originals worden gelanceerd. Ongetwijfeld volgen er nog meer shirts dit jaar! Ben je ook gek van dit special edition shirt? Bestel het exclusief in deze SHOP! Het shirt heeft een prijs van slechts € 49,95 en de collectie bevat nog meer vette items. Directe levering!