4 april 2018

adidas brengt adidas Originals Argentinië 1987 voetbalshirt en tenue uit

adidas heeft onder het label van adidas Originals het Argentinië tenue van 1987 opnieuw uitgebracht. Het merk heeft niet alleen het voetbalshirt gereleased, maar ook het bijbehorende voetbalbroekje, inclusief de iconische fit van de broekjes! Dit tenue wordt uiteraard niet gedragen door de spelers van het nationale elftal, maar is perfect om het Argentijnse elftal mee aan te moedigen tijdens het WK of de COPA America. Meer weten over dit tenue? Lees hieronder alle details!

Argentinië adidas originals 1987 retro voetbalshirt en tenue

1987 was het jaar na het winnen van het WK in 1986. In de finale van het WK van 1986 versloeg het Argentijnse elftal West Duitsland met 3-2. Voor Argentinië scoorden Brown, Valdano en Burruchaga. Andere sterren van dit elftal waren Batista, Maradona en Olarticoechea. In 1987 wist het Argentijnse elftal het succes van het jaar ervoor niet door te trekken. Van 27 juni tot 12 juli 1987 vond de COPA America plaats in eigen land. In de halve finale van het toernooi trok Uruguay aan het langste eind en ook de troostfinale was voor Argentinië geen succes. In de strijd om de derde plaats was het Colombia van wereldster Valderrama te sterk voor de equipe van coach Bilardo. In 1987 was adidas ook al kledingsponsor van het Argentijnse elftal. Deze functie vervult het merk namelijk al sinds de jaren ’70.

Het nieuwe adidas Originals 1987 tenue van het Argentijnse elftal heeft hetzelfde design als de voetbalshirts van destijds. Het shirt wordt gekenmerkt door de verticale, licht blauwe en witte banen over het tenue. De mouwen zijn overwegend wit en zijn uitgerust met licht blauwe adidas strepen. Verder bevat het shirt een EQT v-hals met subtiele lijnen. De rechter borst is uitgerust met de adi trefoil in het zwart. Het huidige adidas Originals logo werd tot 1997 gebruikt als logo van het merk. Het huidige performance logo wordt pas sinds 1997 gebruikt. De andere borst van het tenue is uitgerust met het logo van de Argentijnse voetbalbond. Opvallend is dat het logo van de voetbalbond niet de twee sterren bevat, die verwijzen naar de gewonnen WK’s van 1978 en 1986. De achterkant van het shirt bevat een retro nummer 10, verwijzend naar de wereldster van destijds, Diego Maradona.

adidas heeft ook een bijbehorend voetbalbroekje gelanceerd. Dit broekje heeft niet alleen dezelfde stijl als de broekjes van de jaren ’80, ook de pasvorm is hetzelfde. Dit betekent dat het broekje super kort is en niet verder dan de heupen reikt. Het broekje is geheel zwart en bevat aan de zijkanten witte adidas stripes. Op de broekjes staan ook de logo’s van de voetbalbond, adi Originals en een retro nummer 10. Check hieronder nog meer afbeeldingen van dit unieke tenue van adidas Originals!

adidas Originals Argentinië voetbalshirt bestellen

Het nieuwe adidas Originals Argentinië 1993 shirt en tenue kan je vanaf nu voor volwassenen bestellen in de onderstaande winkels. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het shirt is € 89,95 en van het broekje is de prijs € 34,95. Wil je andere Argentinië producten kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder! Directe levering

Bestel het nieuwe adidas Originals Argentinië tenue direct in deze winkel!

of check andere Argentinië retro items in deze winkel!