6 november 2017

Zweden thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe voetbalshirt van het nationale elftal van Zweden is vandaag officieel bekend gemaakt door adidas en de Zweedse bond. In dit nieuwe shirt speelt het land in dit mogelijk de WK 2018 wedstrijden. Wil het land zich kwalificeren voor het WK van 2018 in Rusland, dan moet het in twee play-off wedstrijden afrekenen met Italië. In het nieuwe voetbalshirt speelt Zweden in ieder geval de wedstrijden de WK 2018 wedstrijden. Hierin neemt het Zweedse elftal het op tegen Duitsland, Mexico en Zuid Korea. Bovendien speelt Zweden in dit nieuwe thuisshirt de UEFA Nations League en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020. Adidas is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design en de productie van het nieuwe tenue. Het Duitse sportmerk heeft sinds 2013 een partnership met de Zweedse voetbalbond. Check hieronder de details van het nieuwe voetbalshirt.

Ben je fan van het Zweedse voetbalelftal? Bestel het nieuwe shirt exclusief in deze webshop (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

Zweden thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe Zweden voetbalshirt is geïnspireerd door de tenues die het Zweedse elftal eind jaren '80 en begin jaren '90 droeg. Ook in deze periode was adidas kledingsponsor van het elftal. Gedurende de periode 1974-2003 verzorgde het Duitse sportmerk namelijk ook de tenues en trainingskleding van Zweden. Het nieuwe thuisshirt van het Zweedse voetbalelftal is onder andere geïnspireerd door het shirt van 1990. Dit is het tenue waarin het land speelde tijdens het WK van 1990 in Italië. Zweden strandde in de groepsfase van dit toernooi en behaalde geen enkel punt. Bovendien speelde het land in eenzelfde soort shirt tijdens het EK van 1992 in eigen land. Hier werd de halve finale bereikt.

Het nieuwe Zweden shirt voor 2018-2019 heeft hetzelfde design als het shirt van destijds. Het shirt is opnieuw geel en bevat een all-over print over de voorkant van het shirt. Deze subtiele jacquard print wordt gekenmerkt door de diagonale banen, welke ook weer diagonale openingen bevatten. Verder is het shirt tevens uitgerust met blauwe accenten. Deze blauwe details komen terug in de drie adidas strepen. Deze strepen zijn dit jaar gepositioneerd aan de zijkanten van het voetbalshirt. Ook de aparte kraag van het shirt is blauw. Deze kraag heeft ook hetzelfde design als de kraag van het tenue van de periode 1990-1992. Dit wordt de zogenaamde EQT hals genoemd en heeft de kenmerken van een brede v-hals. De rechter borst bevat het adidas performance logo in het blauw en de andere borst bevat het logo van de Zweedse voetbalbond, Svenska Fotbollförbundet (SvFF). De achterkant van het tenue bevat nog een speciaal detail. Hier is namelijk de naam van het land verwerkt: SVERIGE. Het Zweden tenue wordt ook dit jaar compleet gemaakt wordt door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten gele adidas strepen. Op de broekjes staan ook de logo's van de bond en adidas. De kousen zijn ook een combinatie van geel en blauw.Zoals alle tenues van adidas zijn de Zweden tenues uitgerust met de adidas Climalite technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Het Zweedse voetbalelftal treedt in dit nieuwe tenue aan in de play-off wedstrijden tegen Italië. Dit shirt wordt dan gedragen door spelers als Guidetti, Granqvist, Lindelöf, Forsberg, Berg, Durmaz, Lustig, Toivonen en andere sterren. Check ook het uitshirt voor het WK van 2018.

Zweden voetbalshirt kopen

Het nieuwe Zweden voetbalshirt en tenue voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande online shops. Dit kan in de maten 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL en XXL. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 85,- en voor kinderen € 70,-. Je hebt uiteraard de mogelijkheid het Zweden shirt te laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de printing van één van de spelers. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere of goedkopere producten van Zweden bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Koop het nieuwste Zweden shirt of tenue altijd DEZE SHOP! (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of in deze winkel