8 juni 2011

Zuid Afrika voetbalshirts 2011/2012

De nieuwe voetbalshirts van Zuid-Afrika voor de seizoenen 2011 en 2012. Eerder brachten wij al het nieuws dat Puma het stokje van Adidas overgenomen heeft als teamkledingsponsor. Adidas verzorgde sinds 1998 de teamkleding van Bafana Bafana. Zuid Afrika is niet het eerste land, welke door Puma gesponsord wordt. Het merk sponsort namelijk ook Ghana, Ivoorkust, Kameroen, Egypte, Marokko en Tunesie. Zowel het thuisshirt als het uitshirt van Zuid Afrika hebben hetzelfde design.

Het Zuid Afrika thuisshirt is traditioneel donkergroen en bevat verschillende gele details. Zo bevat het shirt ter hoogte van de borst een baan, welke vanaf de linkerschouder afloopt naar de rechterborst. Deze baan wordt onderbroken ter hoogte van de hals. In deze baan staat het logo van Puma op de rechterschouder. Op de rechterborst staat het logo van van de Zuid Afrikaanse voetbalbond (SAFF) en op de andere borst het nationale symbool van Zuid Afrika, een nationale bloem. De broekjes die bij het thuistenue van Zuid Afrika horen zijn geel en bevatten op de linkerpijp de groene schuin aflopende baan met daarin het Puma logo. Op de andere pijp staat het logo van de Zuid Afrikaanse voetbalbond. De kousen die bij het thuistenue horen zijn geel/groen gebaand.

 

Het uittenue van Zuid Afrika heeft precies hetzelfde design als  het nieuwe thuistenue van Zuid Afrika. Het uitshirt is geel met aan de bovenkant een groene baan, waarin op de rechterschouder het logo Puma in het geel staat. Het logo van de voetbalbond en het nationale symbool staan op dezelfde plaats als bij het uitshirt. Het voetbalbroekje, dat bij het uittenue hoort, is groen en bevat een gele baan op de linkerpijp. De kousen hebben een groen/geel gebaand design.

 

Check hieronder de foto’s van de nieuwe Zuid Afrika voetbalshirts voor de seizoenen 2011 en 2012. Deze kan je binnenkort kopen in de voetbalshop van Subside Sports.

 

Koop het hier!