Umbro Toghu Afrika Cup wedstrijdbal 2022

Umbro en de Afrikaanse voetbalbond Confédération Africaine de Football (CAF) hebben deze week de officiële wedstrijdbal voor de Africa Cup Of Nations 2021 gelanceerd. Het toernooi dat eigenlijk afgelopen jaar plaats zou vinden, is verplaatst naar begin 2022. Van 9 januari tot 6 februari vind de Africa Cup plaats in Kameroen. Met de nieuwe Umbro Toghu Africa Cup wedstrijdbal spelen de 22 teams tijdens de Afrika Cup. Sinds 2019 heeft Umbro een samenwerkingsverband met de Afrikaanse voetbalbond en is het verantwoordelijk voor het design en de productie van de officiële Afrika Cup voetbal.

De Afrika Cup voetbal 2022 heet dus ''Toghu'' en deze naam is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Het is een verwijzing naar de traditionele gekleurde en geborduurde klederdracht in Kameroen, welke vooral werd gedragen door leden van het koningshuis en daarna onder de bevolking populair werd om op speciale gelegenheden te dragen. De letters TOGHU staan bovendien symbool voor T(radition), O(rnate), G(lory), H(eritage) en U(nity). De Umbro Toghu Afrika Cup 2022 wedstrijdbal is overwegend wit en bevat een print van groene vlakken waarin in de andere kleuren van de Kameroense vlag (rood, wit en geel) een geometrische print is verwerkt, afgeleid van de Toghyu. Het witte gedeelte van de voetbal bevat ook een all-over print van golven en lijnen die in elkaar verstrengeld zijn. Op de bal staan natuurlijk ook de logo's van Umbro en de CAF, evenals de naam van de bal: TOGHU.

De nieuwe Afrika Cup 2022 voetbal heeft verder alle kenmerken van het Umbro Neo Pro template. De Neo Pro voetbal van Umbro bevat een extra laagje Tijin Microfibre, welke zorgt voor de perfecte duurzaamheid, nauwkeurigheid en vlucht van de bal. De bal bestaat uit vijf lagen met een latex binnenbal en een handgestikt 14-panel design met een naden, die geen water doorlaten. Uiteraard voldoet de wedstrijdbal ook weer aan alle voorwaarden die de FIFA stelt. Helaas kun je deze officiële wedstrijdbal nog nergens bestellen. Ben je op zoek naar een andere bal?  Bestel je nieuwe voetbal direct in deze SHOP of in deze winkel!