Het nieuwe Zuid Afrika thuisshirt voor de jaren 2012 en 2013 is door PUMA officieel bekend gemaakt in het Design Musem in Londen. In dit voetbalshirt speelt Zuid-Afrika de oefenwedstrijden en kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014. Dit voetbalshirt is ontworpen door de Zuid-Afrikaanse artiesten Hasan en Husain Essop, twee broers , welke deel uitmaken van een netwerk van kunstenaars: Creative African Network. Het voetbalshirt van het nationale voetbalteam van Zuid-Afrika is traditioneel geel en is dit jaar geinspireerd door verschillende kenmerken uit de cultuur, geschiedenis en tradities van Zuid-Afrika. Zo bevat de onder- en zijkant van het Bafana Bafana shirt dunne groene, rode en zwarte regenbogen. De kraag van het Zuid-Afrika thuisshirt is rond en geel.

De achterkant van de kraag bevat een groene en zwarte band, twee kleuren uit de vlag van Zuid-Afrika. Het logo van teamkledingsponsor de nieuwe PUMA staat op beide mouwen en op het midden van het borst. PUMA heeft hiermee het stokje overgenomen van adidas dat sinds 1998 de teamkleding van Bafana Bafana verzorgde. De rechterborst van het Zuid-Afrika voetbalshirt bevat het embleem van de Zuid Afrikaanse voetbalbond SAFA (South Africa Football Association) en de linkerborst bevat een embleem van het wapen van Zuid-Afrika. Het huidige wapen van Zuid-Afrika is in gebruik sinds 2000. In dat jaar werd het Zuid-Afrikaanse wapen uit 1910 vervangen. De wapenspreuk !ke e: /xarra //ke onderaan het wapen is in de Khoisan-taal van het /Xam-volk en betekent, vrij vertaald, "Verscheidene volken verenigd".

Het Zuid-Afrika tenue 2012-2013 wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje. Op dit short staan zowel het logo van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond als het logo van teamkledingsponsor PUMA. De kousen van het Zuid-Afrika tenue zijn geel en bevatten ook het logo van de Duitse teamkledingsponsor.

Helaas heeft Zuid-Afrika zich niet weten te kwalificeren voor de Afrika Cup 2012, welke in januari 2012 gehouden wordt in Gabon en Guinea. Sterspelers als Pienaar en Tshabalala zullen wij dus niet zien schitteren op dit prestigieuze Afrikaanse toernooi. Check hieronder in ieder geval de foto's van het nieuwe Zuid-Afrika voetbalshirt. Dit voetbalshirt kan je kopen in de online voetbalshop van Subside Sports!

Koop het hier!

 

Zuid Afrika thuisshirt 2012/2013

 

Zuid Afrika voetbalshirt 2012/2013 PUMA