20 september 2018

West Bromwich Albion retro voetbalshirt 1978-1979

Copa Football heeft weer een nieuw retroshirt gelanceerd. Dit keer gaat het om een shirt van de Engelse club West Bromwich Albion. Het gaat om het shirt van de Engelse club uit het seizoen 1978-1979. Op dit moment speelt West Bromwich Albion op het tweede niveau van Engeland, maar in het verleden heeft de Engelse club vele successen geboekt. Zo heeft de club al vijf keer de FA Cup gewonnen. Ook mochten ‘’The Baggies’’ zich één keer de beste ploeg van Engeland noemen. Ben je nieuwsgierig naar het gave retroshirt van West Bromwich Albion? Check de details hieronder!

West Bromwich Albion retroshirt 1978-1979

In het seizoen 1977-1978 verloor West Bromwich Albion in de halve finale van de FA Cup. De teleurstelling was groot. Zo groot dat de club opzoek moest naar een nieuwe trainer. Deze werd gevonden in de persoon Roy Atkinson. Hij nam de club mee in de juiste richting, maar wat men nog niet wist, was dat ook het seizoen 1978-1979 een top seizoen zou gaan worden in de geschiedenis van West Bromwich Albion. Ondanks dat de club ook dat jaar geen tastbare prijzen won werd wel de kwartfinale van de UEFA Cup gehaald. Hierin was Rode Ster Belgrado echter nipt te sterk. The Baggies eindigde op de derde plaats in de Engelse hoogste competitie. Dit is de beste plaats waar West Bromwich Albion geëindigd is sinds de jaren ’50. Maar misschien wel de knapste prestatie is de 3-5 overwinning op Old Trafford . Nog altijd is dit de laatste keer in de geschiedenis van het Engelse voetbal dat een club erin slaagt om 5 doelpunten te maken op de thuishaven van Manchester United. Al deze successen werden bereikt aan de hand van een zeer talentvol trio. Cyrille Regis, Brendan Batson en Laurie Cunningham waren de grote sterren van West Bromwich Albion tijdens dit succesvolle seizoen. Echter besloot het bestuur om na dit seizoen de grote sterren te verkopen. De fans waren het hier niet mee eens en waren van mening dat het bestuur niet genoeg ambitie had. Echter was West Bromwich Albion juist een club met veel ambitie dit was ook te zien aan het feit dat De Engelse club als eerste het ‘’pre-season’’ afwerkte in China. Toen aan middenvelder John Trewick werd gevraagd wat hij vond van de Chinese muur volgde de legendarische uitspraak ‘’ Als je één muur gezien hebt, heb je ze allemaal gezien.’’

Net als nu werd het shirt van West Bromwich Albion ook in 1978-1979 al versierd met brede banen in de kleuren wit en blauw. Deze banen lopen in verticale richting. Natuurlijk heeft het shirt een erg klassieke polo kraag. Deze is blauw van kleur en uitgerust met knopen. Dit zorgt voor een erg klassiek karakter. De biesjes aan de onderkant van de mouwen van het shirt zijn ook blauw van kleur. Opvallend aan dit gave retroshirt van Copa is het feit dat het shirt korte mouwen heeft. Dit zie je niet vaak bij retroshirts. Op het shirt zijn geen uitingen van sponsoren te vinden en zelfs het logo van West Bromwich Albion staat niet op het shirt. Echter op de linkerkant van de borst staat in sierletters de initialen van West Bromwich Albion. In dit gave shirt zijn veel successen geboekt door de Engelse club en stiekem hopen wij West Bromwich Albion ook snel weer terug te zien in de Premier League.

West Bromwich Albion retroshirt bestellen

Dit gave West Bromwich Albion retroshirt van het seizoen 1978-1979 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshop. Het shirt heeft een prijs van € 59,95 en is alleen beschikbaar voor volwassenen in de maten S, M, L, XL, XXL. Dit shirt wordt geleverd in een luxe cadeaubox van COPA. Wil je andere producten van West Bromwich Albion bestellen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je West Bromwich Albion retro shirt in DEZE WINKEL