Het West Bromwich Albion retro voetbalshirt van 1992-1993

Sinds vorig jaar verzorgt COPA Football ook de retro collectie van West Bromwich Albion. Afgelopen week heeft het retro merk een nieuw retro voetbalshirt aan de collectie toegevoegd. Hierdoor bestaat het assortiment retro voetbalshirts van West Brom uit drie voetbalshirts en een retro trainingsjack. De lancering van het nieuwe retro shirt volgt op de bekendmaking van twee Norwich City retro shirts vorige week. Beide clubs doen het momenteel goed in de Engelse Championship. Norwich City staat momenteel op een tweede plek en West Bromwich Albion bezet de vierde plek. De Premier League is dus ook voor COPA dichtbij! Check hieronder alle details van het West Bromwich retro voetbalshirt van 1992-1993!

Wil je dit heerlijke vintage voetbalshirt direct bemachtigen? Bestel het exclusief in deze winkel! 

West Bromwich Albio retro shirt en tenue 1992-1993 COPA Football

Dit was het seizoen waarin West Bromwich Albion op het derde niveau van Engeland speelde, de huidige League One. Nooit eerder speelde ''The Baggies'' op zo'n laag niveau. Gelukkig was dit maar van korte duur. Onder leiding van de Argentijnse manager Ossie Ardiles eindigde West Brom op een vierde plaats waardoor het zich plaatste voor de play-offs. In de halve finale werd Swansea City over twee wedstrijden met 3-2 verslagen. In de finale van de play-offs nam West Bromwich Albion het in het Wembley Stadium op tegen Port Vale. De wedstrijd werd al in de eerste helft beslist. In het eerste bedrijf scoorden Hunt, Reid en Donovan, waardoor The Baggies promoveerden naar de huidige Championship.

Het seizoen 1992-1993 was het enige seizoen waarin The Albion Collection kledingsponsor was van West Bromwich. Het seizoen erna werd het merk opgevolgd door een ander relatief onbekend merk, namelijk Pelada. The Albion Collection kan geen creativiteit ontzegd worden en dit shirt heeft COPA dus weer opnieuw gelanceerd, inclusief het logo van de kledingsponsor van destijds. Het shirt bevat witte en blauwe banen. De ze banen hebben verschillende diktes en bovendien zijn de banen ook nog eens uitgerust met kartelrandjes, waardoor het shirt een nog opvallender design had. Een ander opvallend kenmerk van het shirt is het watermerk over de linkerkant van het tenue. Dit betreft een watermerk van het logo van de Engelse club. Het logo van WBA prijkt bovendien op de linker borst. Dit betref een oud logo. Het is namelijk het logo dat de club in de periode 1986 tot 1994 had. De linker borst is uitgerust met het embleem van The Albion Collection en COPA heeft ook de hoofdsponsor van 1992-1993 op het shirt verwerkt. Dit was SANDWELL. Alsof het voetbalshirt van 1992-1993 nog niet genoeg details bevat, is het shirt uitgerust met een klassieke polo kraag met knoopjes en zijn in deze polo kraag de initialen van de club verwerkt: W.B.A.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van dit heerlijke vintage voetbalshirt van West Bromwich Albion. Zoals we van COPA gewend zijn, wordt dit shirt natuurlijk ook weer geleverd in een luxe cadeaubox van het merk!

West Bromwich Albion retro shirt bestellen

Het nieuwe West Bromwich Albion voetbalshirt kan je vanaf nu ook bestellen. Het shirt heeft een prijs van € 60,- en is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In de onderstaande webshop kan je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Check in deze winkel ook nog meer retro shirts van West Brom!

Bestel het retro voetbalshirt exclusief in deze winkel!