Van welke clubs is Castore Sportswear kledingsponsor?

Castore is de handelsnaam van J.Carter Sporting Club Ltd., een Brits bedrijf dat sportkleding maakt en gevestigd is in Manchester. Castore sportkleding wordt in 50 landen over de hele wereld verkocht. Het merk werd in 2016 opgericht door de broers Phil en Thomas Beahon, zelf voormalig topatleten in voetbal en cricket. De nettowaarde van Castore werd in 2021 geschat op maar liefst € 11,5 miljoen.

Geavanceerde technologie en unieke stoffen van de hoogste kwaliteit worden gebruikt om de kleding te maken. De oprichters willen kunnen garanderen dat elk kledingstuk minstens vijf jaar meegaat.

Sponsoring

Castore sponsort diverse sportclubs, atleten en sportorganisaties. Daartoe behoren de England and Wales Cricket Board (ECB), het nationale Union Rugby team van de VS, het McLaren Formule 1-team en tennisser Andy Murray. Van de voetbalclubs sponsort Castore onder andere de Schotse Glasgow Rangers, de Wolverhampton Wanderers en Newcastle United. Vooral deze laatste club vind je steevast terug bij de beste wedtips voor voetbal, ze staan momenteel namelijk zesde in de Premier League.

In juli van dit jaar kondigde Castore aan dat ze gaan samenwerken met de ‘Genoa Cricket en Football Club’ uit Italië. Dit zal beginnen vanaf het voetbalseizoen 22/23. Castore zal op maat gemaakte trainings- en wedstrijdkleding gaan produceren voor de club. Dit zal voor zowel de mannen- als de vrouwenploeg zijn. De kleding zal ook het nieuwe embleem van de club dragen.  In Nederland ging Castore eerder dit jaar al een samenwerking aan met de voetbalclub Feyenoord. De Rotterdammers en de Engelsen hebben een overeenkomst met ingang van mei 2023. Dit levert de voetbalclub Feyenoord € 50 miljoen op. Vroeger werd Feyenoord gesponsord door Adidas. Castore geeft Feyenoord de volledige vrijheid om zelf de kleding te ontwerpen. De deal met de club is een van de grootste sponsorcontracten die het kledingmerk heeft gesloten. Via Feyenoord hoopt Castore de Nederlandse markt te kunnen veroveren. Daarnaast zal Castore Feyenoord-shirts gaan leveren aan fans in 50 verschillende landen. Iets wat goed is voor de reputatie van Feyenoord. In totaal heeft de voetbalclub 1,1 miljoen (geregistreerde) fans.

Wat heeft Castore in zijn winkel?

De volgende Castore kleding vind je in de winkels:

  • Sportkleding
  • Schoenen
  • Gilets
  • Joggingbroeken
  • Leggings
  • Sportbeha’s

Materiaal Castore kleding

De materialen waarvan de Castore sportswear gemaakt is, zijn de laatste die geavanceerde technologie op dit gebied voortgebracht heeft. De stoffen ‘ademen’, voelen superlicht aan en zijn ontworpen om de atleet zoveel mogelijk comfort te bieden. Veel van hun producten hebben kwaliteiten zoals ‘schuurwerend’, ‘bewegingsvrijheid bevorderend’, ‘lichaamsvocht afvoerend’ en zelfs ‘zweetgeur onderdrukkend’.

Visie Castore sportkleding

'Better Never Stops' zegt Castore over haar eigen producten. Een streven dat Castore heeft met de sportkleding: het altijd perfectioneren ervan. De nieuwste technieken worden gebruikt om kleding van hoge kwaliteit te maken, zodat de sporters er alleen maar profijt van hebben en topprestaties kunnen leveren. Deze lichte, maar tegelijkertijd duurzame kleding geeft zowel de amateur als topsporter nét dat beetje extra voor de winst.

Castore en de concurrentie

De sportkledingmarkt wordt gedomineerd door een kleine groep topmerken. Castore wil de grootste concurrent van allemaal zijn. Met alle sponsorschappen die ze tot nu toe zijn aangegaan, lijkt die wedstrijd al bijna half gewonnen!