15 januari 2019

Universitario voetbalshirts 2019

De Peruviaanse club Universitario de Deportes heeft in samenwerking met kledingsponsor Marathon Sportswear de nieuwe tenues voor 2019 gepresenteerd. Marathon is voor het tweede opeenvolgende jaar kledingsponsor van de club en verzorgt sinds een aantal maanden ook de voetbalshirts van het nationale elftal van Peru. In deze nieuwe tenues speelt Universitario de wedstrijden in de Peruviaanse competitie gedurende 2019. De club uit Lima speelt haar thuiswedstrijden in het Estadio Monumental in Lima en eindigde vorig seizoen op een achtste plaats in de Torneo de Verano. Check hieronder alle details van de nieuwe tenues van Universitario.

Universitario thuisshirt 2019

De nieuwe Universitario tenues zijn een ode aan de rijke geschiedenis van de club. Het thuisshirt van ''La U'' is zoals altijd geheel creme gekleurd en bevat een all-over print van ruiten over het shirt. Het shirt is ook een ode aan clubheld Teodoro Fernández. Deze ster speelde in de jaren '30 van de vorige eeuw voor Universitario. Een uitspraak van Fernández prijkt op de achterkant van het shirt: ''Y uno feliz, porque era asi, porque uno jugabo, con carino, con amor a esa camiseta.'' Onder de oksels bevinden zich drie gouden sterren. Deze drie sterren verwijzen naar de drie kampioenschappen die Fernandéz met de club won. De gouden accenten zijn ook te vinden in de bies aan de onderkant van de mouwen en in de hals. Hier bevinden zich ook zwarte details. Een ander detail op het shirt bevindt zich aan de onderkant van de voorkant van het tenue. Hier prijkt een silhouette van Fernandéz met daaronder de leus van de club: El + Grande. Op de borst staan de logo's van de club en Marathon. Het thuistenue van Universitario wordt compleet gemaakt door een creme voetbalbroekje en kousen met zwarte en gouden accenten.

Universitario uitshirt 2019

Het uitshirt van Universitario de Deportes heeft hetzelfde template als het thuisshirt. Dit shirt is echter overwegend rood en bevat ook de all-over print van ruiten op de voorkant van het shirt. Ook dit tenue bevat gouden en zwarte details in de bies aan de onderkant van de mouwen en in de V-hals. De logo's en details van het thuisshirt staan ook op het uitshirt. Het uittenue heeft een rood broekje en rode kousen.

Check hieronder de afbeeldingen van de nieuwe Universitario voetbalshirts voor 2019, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Hohberg, Denis, Corzo, Lavandeira, Siucho, Mendoza en andere sterspelers. Check bovendien het Peru thuisshirt en uitshirt van Marathon. 

Helaas kan je deze tenues vooralsnog nergens bestellen. Ben je op zoek naar de tenues van het Peruviaanse voetbalelftal? Check deze exclusief in deze winkel! Directe levering!