Universitario voetbalshirts 2023

De Peruviaanse voetbalclub Club Universitario de Deportes en kledingsponsor Umbro hebben vandaag de nieuwe Universitario voetbalshirts 2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt de voetbalclub uit Peru de wedstrijden in de Peruviaanse Liga en de beker dit jaar. Vorig seizoen eindigde de club op de negende plek in de competitie.

Universitario thuisshirt 2023

Club Universitario is op 7 augustus 1924 opgericht en viert dus volgend jaar het 100 jarig jubileum. Toch speelt ''La U'' niet al sinds de oprichting in de iconische crème gekleurde voetbalshirts. In de beginjaren van de club uit Lima speelde de club in witte voetbalshirts. Dit veranderde toen de club bijna niet aan een toernooi deel kon nemen, omdat de wasserij de voetbalshirts nog niet gewassen had. De leiding van de club zette daartoe de wasserij onder druk, waardoor Universitario toch nog aan het toernooi deel kon nemen. Bij het open doen van de tas, ontdekte men dat de voetbalshirts niet meer wit waren, maar geel. De wasserij was vergeten de rood gekleurde badges van de voetbalshirts te verwijderen, waardoor de witte kleur van de voetbalshirts gemengd werd met rood en dus gelig werden. De club had geen andere keuze dan in deze crème voetbalshirts te gaan spelen. Dat bracht geluk. Universitario won het toernooi en sindsdien is men niet meer afgeweken van een crème voetbalshirt. Ook dit seizoen heeft het Universitario voetbalshirt deze tint. Verder is het voetbalshirt geïnspireerd door het tenue waarin de club in 1990 kampioen van Peru werd. Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de dunne verticale banen in verschillende diktes. Zowel de v-hals als de band aan de onderkant van de mouwen bevatten een speciaal patroon. Op de rechterborst prijkt het logo van het Zuid-Amerikaanse sportmerk Marathon en de linkerborst bevat het kenmerkende logo van de club. De achterkant van het voetbalshirt bevat nog een speciaal detail. Hier bevindt zich een label in de clubkleuren (crème/rood/zwart) met de tekst: ''De Nascimiento 1924''. Het voetbalbroekje en de kousen zijn ook crème en bevatten ook branding van de club en het Zuid-Amerikaanse sportmerk.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Universitario voetbalshirt 2023, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Quispe, Succar, Calcaterra, Barco, Polo, Urruti en nog meer spelers. Helaas kan je deze tenues vooralsnog nergens bestellen. Ben je op zoek naar andere merchandising van de club? Check het in deze fanshop! 

Universitario thuisshirt 2023