Universitario voetbalshirts 2024

Universitario en kledingsponsor Marathon Sportswear hebben de nieuwe Universitario voetbalshirts 2024 gepresenteerd. In deze tenues speelt Club Universitario de Deportes de Peruviaanse Liga 1, beker en Copa Libertadores wedstrijden in 2024. Vorig jaar eindigde ‘’La U’’ op de eerste plek in de nationale competitie en werd de club voor de 27ste keer in de historie kampioen van Peru. Ook dit jaar is Marathon de producent van de voetbalshirts van de club uit Lima. Deze functie heeft het Zuid-Amerikaanse sportmerk sinds 2018.

Universitario thuisshirt 2024

Het Universitario thuisshirt 2024 is een eerbetoon aan het 100 jarig bestaan van de club. ‘’Los Cremas’’ werd op 7 augustus 1924 opgericht en viert dit jaar dus het eeuwfeest. Het thuisshirt is dan ook geïnspireerd door het eerste voetbalshirt van de club een eeuw geleden. In de eerste maanden van de club droeg Universitario nog een wit voetbalshirt, maar doordat deze tenues op een gegeven moment verkeerd gewassen waren, werden deze geel/crème. Omdat de Peruviaanse voetbalclub een aantal wedstrijden in het crème voetbalshirt won, dacht men dat dit geluk bracht en hebben de tenues sindsdien deze kleur.  Het Universitario thuisshit is ook weer volledig crème en bevat een herhalend patroon van het getal 100 als all-over print in een net iets andere tint beige. Verder bevat het tenue rode details. De kleine opstaande kraag bevat een subtiele rode lijn en ook de band aan de onderkant van de mouwen is rood. De rechterborst bevat het logo van Marathon en de linkerborst het clublogo. Onder het logo staat een verwijzing naar het jubileum en ook op de achterzijde van het tenue prijkt het getal 100 in het goud. Het tenue wordt compleet gemaakt door een crème voetbalbroekje en crème sokken met rode details.

Universitario uitshirt 2024

Het Universitario uitshirt 2024 is een eerbetoon aan het stadion van de club: Estadio Monumental. Het voetbalshirt is bordeaux rood en bevat een all-over print van het stadion en de omgeving van het stadion. Het uitshirt is verder uitgerust met fel rode en beige accenten. De open hals heeft deze kleurencombinatie en ook twee lijnen aan de onderkant van de mouwen hebben deze kleuren. In de nek op de achterzijde staat het getal 100 als verwijzing naar het jubileum van de club. De logo's van Marathon en de club staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het voetbalbroekje en de sokken van het uittenue hebben dezelfde kleurencombinatie als het shirt.

Helaas kan je deze tenues vooralsnog nergens bestellen. Ben je op zoek naar andere merchandising van de club? Check het in de onderstaande fanshop!

Universitario voetbalshirts 2024
Universitario voetbalshirts 2024
Universitario voetbalshirts 2024
Universitario voetbalshirts 2024
Universitario voetbalshirts 2024
Universitario voetbalshirts 2024