9 januari 2019

Universidad de Chile voetbalshirts 2019

Universidad de Chile heeft in samenwerking met kledingsponsor adidas de nieuwe voetbalshirts voor 2019 uitgebracht. In deze voetbalshirts speelt de Chileense topclub de wedstrijden in de Chileense Primera Division gedurende dit jaar. ‘’La U’’ speelt haar thuiswedstrijden in het Estadio Nacional in Santiago, is in 1927 opgericht en eindigde vorig seizoen op een derde plaats in de Chileense competitie. Vanaf dit seizoen heeft de club van trainer Carlos Heller een nieuwe sponsor. Petrobas prijkt vanaf dit seizoen namelijk op het midden van de tenues van de Chileense clubs. Dit betekent dat Universidad afscheid heeft genomen van Chevrolet. Check hieronder alles over het nieuwe thuisshirt en uitshirt.

Universidad de Chile thuisshirt 2019

Het nieuwe Universidad de Chile thuisshirt is volledig navy blauw en bevat verder zowel witte als rode details. Zo is de crew neck van het voetbalshirt wit en zijn de drie strepen van adidas over de schouders rood. Hetzelfde geldt voor de bies aan de onderkant van de mouwen. Het adi performance logo staat in het wit op de rechter borst. Adidas en Club Universidad de Chile vieren dit jaar een jubileum. Het Duitse sportmerk verzorgt namelijk sinds 1999 de tenues van de Chileense club, al ruim twintig jaar dus. De andere borst is uitgerust met het embleem van de club en op het midden van de borst staat heel subtiel een retro logo van Universidad. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een donker blauw broekje en donker blauwe kousen met rode adidas strepen.

Universidad de Chile uitshirt 2019

Het nieuwe Universidad de Chile uitshirt is geïnspireerd door het Tiro 19 template. Dit is het template van onder andere de 3e shirts van clubs als Real Madrid, Juventus en Manchester United, welke in samenwerking met Parley for Oceans tot stand zijn gekomen. Het shirt van Universidad de Chile bevat een all-over print van flitsende, verticale zigzagstrepen in twee tinten rood. Daarnaast is het uitshirt uitgerust met een toelopende v-hals met witte details en ook de adidas strepen aan de zijkanten van het voetbalshirt zijn wit. De uittenues van Universidad de Chile worden gecompleteerd door een wit broekje met rode adidas strepen aan de zijkanten en voetbalkousen van het tenue hebben ook deze kleurencombinatie. Uiteraard zijn de voetbalshirts van Universidad ook dit jaar weer uitgerust met de adidas Climalite technologie. Begin december lanceerden adidas en de club onder het label van adidas Originals ook al een gaaf retro shirt. 

Check hieronder de foto's van de nieuwe tenues die vanaf nu gedragen worden door spelers als Soteldo, Beausejour, Parra, Barrios, Heriquez en andere sterspelers. Helaas is het vooralsnog niet mogelijk deze tenues te bestellen. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts of gave t-shirts van Chileense clubs? Bestel het dan in deze winkel!