adidas Originals lanceert jaren '70 en '80 Universidad de Chile retro voetbalshirt

Vandaag heeft adidas onder het label van adidas Originals een retro shirt voor de Chileense club Universidad de Chili gelanceerd. Het retro voetbalshirt is een ode aan de rijke historie van ‘’La U.’’ De club werd maar liefst 17 keer kampioen van Chili en heeft bovendien verschillende andere nationale en internationale bekers gewonnen. Het adidas Originals retro shirt van de Chilenen is geïnspireerd door het shirt van de jaren ’70 en ’80, die onder andere gedragen werden door sterren als Alberto Quintano, Hector Hoffens, Mariano Puyol en Sandrino Castec.

Opvallend genoeg won de club weinig prijzen in deze periode. In de jaren 1979 schreef de club wel de Chileense beker op haar conto. Het shirt van adidas Originals heeft een echt retro design. Het shirt is blauw met witte details. Deze witte details komen terug in de gevouwen kraag het v-design onder de rechte hals. Ook de drie strepen van adidas op de schouders en mouwen van het retro shirt zijn wit. Ook de adi trefoil op de rechter borst van het retro shirt is wit. Adidas is overigens sinds 1999 al kledingsponsor van Universidad de Chile en was dit eerder ook al in de periode 1980-1985 en 1988-1989. De linker borst van het shirt is uitgerust met het clublogo, welke bestaat uit een grote, rode letter U.

Check hieronder nog een aantal gave afbeeldingen van het retro voetbalshirt van Universidad de Chile. Helaas kan je dit retro shirt alleen in de clubshop van ‘’Los Azules’’ (De Blauwen) kopen. Ben je op zoek naar andere shirts of t-shirts van Mexicaanse clubs? Check het dan exclusief in deze winkel!

Directe levering!