Universidad de Chile thuisshirt 2020

De Chileense club Universidad de Chile en adidas hebben het nieuwe thuisshirt van de club vandaag gelanceerd. In dit nieuwe tenue speelt ''La U'' de wedstrijden in de Chileense Primera Division in het Estadio Nacional Julio Martinez Prádanos gedurende 2020. Adidas is sinds het seizoen 1999-2000 kledingsponsor van de Chileense universiteitsclub en is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe tenue. Check!

Het Universidad de Chili thuisshirt voor 2020 is gebaseerd op het adidas Condivo 20 template. Dit template gebruikt adidas de laatste periode voor verschillende voetbalshirts, zoals ook het Spanje Euro 2020 voetbalshirt of het Zweden EK 2020 voetbalshirt. Dit template wordt met name gekenmerkt door de brede, toelopende V-hals. Deze V-hals is ook aanwezig op het nieuwe tenue van de Chileense club. Het tenue is donkerblauw en bevat bovendien een brede blauwe band aan de onderkant van de mouwen. Ook de drie strepen van adidas op de schouders hebben deze kleur. Verder bevat het tenue weinig opvallende details. Op de rechterborst van het shirt staat het adidas performance logo in het wit en de linkerborst bevat het logo van de club. Boven het logo staat een gouden ster, welke verwijst naar het winnen van de Copa Sudamericana in 2011. Op het midden van de borst prijkt een ander logo van de club en het midden van het tenue is voorzien van het logo van sponsor Petrobas. In de nek op de achterkant van het tenue is nog een detail aangebracht. Hier staat de leus van de club: ''Ser Un Rómantico Viajero.'' Het tenue van Universidad de Chile wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met ook weer blauwe adidas strepen. Dit zijn ook de kleuren van de kousen. Alle nieuwe tenues van adi zijn uitgerust met de AeroReady technologie, welke zorgt voor vochtabsorbatie en ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Fernández, Beausejour, Rodriguez, Henriquez, Espinoza, Ubilla en nog meer spelers.

Helaas is het vooralsnog niet mogelijk deze tenues te bestellen. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts of gave t-shirts van Chileense clubs? Bestel het dan in deze winkel!