Tsjechië EK 2024 voetbalshirts eerbetoon aan nationale leeuw

De Tsjechië EK 2024 voetbalshirts zijn nu ook officieel bekend gemaakt door de Tsjechische voetbalbond en kledingsponsor Puma met het motto: ‘’From the heart. For Czech Republic’’. In deze tenues speelt het nationale voetbalelftal van Tsjechië de Euro 2024 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Tijdens het EK in Duitsland speelt het team van bondscoach Ivan Hasek in poule F tegen Portugal, Turkije en Georgië.

Tsjechië EK 2024 thuisshirt

Met het nieuwe Tsjechië thuisshirt 2024-2025 laat het nationale voetbalelftal letterlijk haar tanden zien! Het voetbalshirt staat in het teken van de nationale trots, kracht en saamhorigheid van het land. Ook dit seizoen is het thuisshirt weer overwegend rood en bevat een abstracte print van de leeuw met de dubbele staart uit het logo van de voetbalbond. De print bestaat uit overlappende onderdelen van de leeuw. Daarnaast bevat het voetbalshirt blauwe en witte accenten, waardoor het voetbalshirt in stijl is van de kleuren van de nationale vlag. De onderkant van de ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen zijn blauw, terwijl het logo van Puma op de linkerborst en de mouwen wit is. Ook de diagonale band op de zijkanten van het Tsjechië thuisshirt is wit. De linkerborst is uitgerust met het logo van de nationale voetbalbond, de Fotbalová asociace České republiky (FAČR). Als teken van nationale trots mogen zowel op het thuisshirt als op het uitshirt de nationale vlag niet ontbreken. Deze prijkt dan ook op de achterkant van beide voetbalshirts. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en rode sokken met contrasterende accenten. Op zowel het broekje als de sokken staan uitingen van Puma en de voetbalbond.

Tsjechië uitshirt EK 2024

Het Tsjechië EK 2024 uitshirt is geïnspireerd door het uitshirt van 2004. Met spelers als Koller, Baros, Rosicky, Nedved, Galasek, Poborský, Grygera, Jankulovski, Ujfalusi en Cech behaalde het team de halve finale van het EK van 2004 in Portugal. Deze finale verloor Tsjechië met 1-0 van de latere winnaar van het EK: Griekenland. Het Tsjechië uitshirt is wit en bevat dezelfde all-over print als het thuisshirt. Bovendien wordt het uitshirt geaccentueerd door de blauwe details. De ronde hals is blauw en ook de diagonale band op de zijkanten, de band aan de onderkant van de mouwen en het Puma logo zijn blauw. Op de linkerborst prijkt het logo van de voetbalbond en op de achterzijde de nationale vlag. Het Tsjechië uittenue 2024-2025 wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en witte sokken met ook weer contrasterende details.

Extra informatie

  • Materiaal: RE:FIBRE polyester. Het voetbalshirt bestaat voor tenminste 95% uit gerecycled textielafval en andere gebruikte polyester materialen.
  • Puma dryCELL technologie, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt.

Tsjechië voetbalshirt bestellen

De Puma Tsjechië voetbalshirts 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) zijn de voetbalshirts € 94,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) zijn beide shirts € 79,95. Check ook de voetbalbroekjes, sokken en andere merchandising in deze winkels!

Tsjechië EK 2024 voetbalshirts eerbetoon aan nationale leeuw
Tsjechië EK 2024 voetbalshirts eerbetoon aan nationale leeuw
Tsjechië EK 2024 voetbalshirts eerbetoon aan nationale leeuw
Tsjechië EK 2024 voetbalshirts eerbetoon aan nationale leeuw
Tsjechië EK 2024 voetbalshirts eerbetoon aan nationale leeuw
Tsjechië EK 2024 voetbalshirts eerbetoon aan nationale leeuw