Tsjechië uitshirt 2020-2021

Puma en de Tsjechische voetbalbond hebben vandaag het nieuwe EK 2020 voetbalshirt uitgebracht. Dit tenue wordt door Tsjechië namelijk gedragen tijdens het EK van 2020. Bovendien draagt het nationale voetbalelftal van Tsjechië dit tenue in de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022. Puma is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues van het Tsjechische voetbalelftal. Deze functie heeft het Duitse sportmerk al sinds 1995. In 2020 vieren beide partijen dat ze 25 jaar aan elkaar verbonden zijn. Het nieuwe tenue heeft dan ook een uniek design.

Groen Tsjechië uit shirt en tenue 2020-2021

Evenals het nieuwe Italië EK 2020 voetbalshirt bevat het uitshirt van Tsjechië een all-over print en een opvallende kleur. Het nieuwe Tsjechië uitshirt is namelijk lime groen. Deze kleur refereert aan de het blad van een lindeboom, dat een belangrijk symbool is van het land. Het verwijst bovendien naar vrijheid. Deze week is de Fluwelen Revolutie precies dertig jaar geleden. Hierbij werd het communistische regime van Tsjecho-Slowakije omver geworpen. Het nieuwe uitshirt van Tsjechië bevat een all-over print van geometrische vormen, waarin de structuur van het blad van een lindeboom is verwerkt. Daarnaast bevat het tenue van Tsjechië een toelopende v-hals in het zwart. Op de achterkant van de hals is de naam van het land verwerkt: CZECH REPULIC. De bies aan de onderkant van de mouwen is ook zwart. Het logo van Puma staat zowel op de rechterborst als op de mouwen en de linkerborst is uitgerust met het embleem van de Tsjechische voetbalbond, de Fotbalová asociace České republiky (FAČR). Ook dit logo is een combinatie van lime groen en zwart.

 Het nieuwe Tsjechië uittenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje. De kousen van het uittenue zijn zwart met een lime groene band aan de bovenkant. Ook het Puma logo op de kousen en het broekje zijn lime groen. Martin Malik, voorzitter van de Tsjechische voetbalbond reageert op het design van het tenue: ‘’Het idee om dit nieuwe tenue te lanceren ontstond twee jaar geleden. Toen verwachtten we al dat de fans verdeeld zouden kunnen gaan reageren. Groen is natuurlijk niet een traditionele kleur van Tsjechië. Een beetje ophef is eigenlijk een beetje ons doel. We willen dat er emoties vrij komen en men niet bang is voor verandering. Ons nieuwe tenue is gedurfd, ambitieus, fris en wild. Dit zijn exact de kenmerken van onze selectie, die ook een radicale verandering heeft ondergaan. Om die reden geloof ik dat dit shirt werkt.’’

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het groene Tsjechië tenue dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Schick, Kremencik, Darida, Jankto, Husbauer en nog meer spelers en check ook het Tsjechië thuisshirt

Tsjechië voetbalshirt bestellen

Het nieuwe, groene Tsjechië uitshirt voor 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande shops. Dit kan alleen voor volwassenen. Het voetbalshirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL & heeft een prijs van € 89,95. In deze shops kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Check ook andere, goedkopere producten van het Tsjechische voetbalelftal in deze winkel. Directe levering!

Bestel dit voetbalshirt in deze SHOP

of deze winkel (inclusief goedkope t-shirts)

Tsjechië uitshirt EK 2020

Tsjechië EK 2020 uitshirts