Het nieuwe Togo thuisshirt 2012/2013 is evenals de andere PUMA shirts van de Afrikaanse landen officieel door Puma bekend gemaakt in het Design Museum in Londen. In dit voetbalshirt speelt Togo de oefen- en kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014. Togo heeft zich namelijk niet geplaatst voor de Afrika Cup, welke in januari 2012 gehouden wordt in Gabon en Guinea. Het nieuwe voetbalshirt van Togo is ontworpen door de Togolese kunstenaar EL Loko en is evenals de PUMA voetbalshirts van de andere Afrikaanse landen geinspireerd door verschillende kenmerken uit de cultuur, geschiedenis en tradities van Togo.

Het Togo thuisshirt is traditioneel geel en wordt gekenmerkt door de zes rode krijtstreep banen, welke horizontaal over het shirt lopen. Ook de achterkant van de kraag bevat een rode baan. Deze kleur is afkomstig van de Togolese vlag. De kraag van het Togo voetbalshirt is rond en heeft een Y-vormig design. Het logo van teamkledingsponsor PUMA staat in het zwart op het midden van de borst en op beide mouwen. De rechterborst bevat het embleem van de Togolese voetbalbond FTF (Fédération Togolaise de Football). De linkerborst bevat een afbeelding van een sperwer. De bijnaam van het Togolese voetbalelftal is namelijk ''Sparrow Hawks''.

Het Togo tenue 2012/2013 wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en gele kousen. Check hieronder het nieuwe Togo thuisshirt. In dit voetbalshirt schittert Tottenham Hotspur spits Adebayor in de wedstrijden voor Togo. Dit voetbalshirt kan je kopen in de online voetbalshop van Subside Sports.

Koop het hier!

Togo thuisshirt 2012/2013