Tien jaar geleden, tijdens een mountainbike trip door Tibet, had de Deen Michael Nybrandt een droom. Hij zag zichzelf als coach van het toen nog niet bestaande nationale voetbalteam van Tibet. Deze droom bracht de Deen ook in werkelijkheid. In 2011 regelde hij een wedstrijd tussen Tibet en het nationale voetbalteam van Groenland. Nog steeds werkt Nybrandt bij de nationale sportbond van Tibet, waarvan de belangrijkste taak is sport en in het bijzonder voetbal te stimuleren onder de Tibetaanse samenleving.

Als coordinator van de Tibetaanse Sportbond TNSA heeft Nybrandt ook voor de samenwerking tussen COPA en de sportbond gezorgd. Deze samenwerking is een resultaat van de passie voor voetbal en de charme voor kleine voetbalgemeenschappen in het algemeen, welke perfect past bij de identiteit van het merk COPA. Dit heeft bovendien geresulteerd in prachtige shirts voor het nationale team van Tibet.

 

Het thuisshirt van het nationale voetbalelftal van Tibet heeft blauwe mouwen en wordt verder gekenmerkt door de rode en blauwe zonnestralen, die divergerend naar het embleem van de TNSA op de linkerborst lopen. Dit design is gebaseerd op de vlag van het land, welke een zon bevat met rode en blauwe zonnestralen. Deze vlag staat op de rechtermouw. De achterkant van het thuisshirt heeft ook dit design. Op de rechterborst staat het logo van COPA. Bovendien staat de naam van het land op de achterkant van het shirt onder de kraag in het wit. Het Tibet thuistenue wordt gecompleteerd door een wit broekje en witte kousen met rode en blauwe details.

 

Het uitshirt van Tibet is overwegend wit en bevat op de borst een rode en blauwe baan, waarin het embleem van de TNSA te zien is. Daarboven staat het logo van COPA. Verder heeft het shirt een witte V-hals en staat op de achterkant de naam van het land in het rood. Het uittenue van Tibet wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en dezelfde kousen als het thuistenue.

 

Check hieronder de foto’s van de nieuwe Tibet tenues. De Tibet voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports.

 

Koop het hier!

 

Tibet voetbal

 

Tibet thuisshirt achterkant

 

Tibet uitshirt

 

Tibet voetbal bal

 

Tibet casual shirt